A Cappella fra Rojava

Musikerne fra Rojava har skrevet under på et nyt og spændende pojekt med sangen Naze Nergiza.

Sangen er skrevet af Mehmud Beraziye og Sero Hinde og sunget af skuespilleren Servan Badini

Servan Badini bor i Rojava og har udtalt sig således om ”a cappella” projektet. Vi har brugt en del måneder på musikklippet og selve sangen. Vi fik udgivet sangen omkring slutningen af ramadan måned. Det er generelt en svær periode for os men også hele verden med Corona virussen. Det har ikke holdt os tilbage og vi har sammen med Hunergeha Welat udgivet dette projekt. Sangen har fået positive anmeldelser og er blevet delt flere tusinde gange på de sociale medier.

A cappella stilen

A cappella er en polyfonisk type musik i musikterminologi kaldet “A Cappella”. Menneskelig stemme bruges som et instrument. Bogstaveligt talt betyder det på italiensk “kirkestil” og det er blevet brugt til at skelne mellem renæssancestilen og den barokke stil fra hinanden.

I det 19. århundrede blev der brugt instrumenter til kirkemusikken af renæssancestil, og denne stil skulle udføre den samme type musik uden at bruge noget instrument. Selvom det for det meste høres i kirkekor, kan man finde acapellas i alle musikgenrer såsom Rock, Jazz, Pop, Rap, R&B.

KURDISK KULTUR