Folkemødet med Ertugrul Kurkcu fra HDP

Folkemødet med Ertugrul Kurkcu fra HDP

Fredag den 16. september holdte Ertugrul Kurkcu fra HDP en tale på Ishøj Strandgårdsskolen. Cirka 200 mennesker mødte op. Hans tale tog udgangspunkt i fredsprocessen, og hvorfor Tyrkiet valgte at stoppe fredsprocessen med PKK.

Ertugrul Kurkcu startede med at takke alle de fremmødte på vegne af HDP.

Ertugrul Kurkcu påpegede, at de befinder sig i en hård periode, idet landet er præget af krig. Ifølge Ertugrul Kurkcu stoppede Recep Tayyip Erdogan og hans regime fredsprocessen. Det var der flere årsager til. Erdogan kunne se, at han ikke fik noget ud af fredsprocessen, da HDP og PKK vil gå ud som sejre i forbindelse med fredsprocessen. En anden grund til, hvorfor Recep Tayyip Erdogan stoppede fredsprocessen var, at HDP havde samlet alle folkeslag og religioner i landet. For at bryde dette valgte Erdogan at starte krigen mod PKK.

Kampen mod fascismen

Ertugrul Kurkcu fortalte, at HDP har haft en række møder med PKK-lederen Abdullah Öcalan og PKK i Nordirak/Sydkurdistan for at styrke fredsprocessen. Men ifølge Ertugrul Kurkcu havde Recep Tayyip Erdogan andre planer. Deres intention var ikke at styrke fredsprocessen og demokratisere landet. Deres mål var at passivisere den demokratiske frihedskamp.

Siden da Tyrkiet stoppede fredsprocessen er en lang række HDP-medlemmer blevet anholdt. Flere medier i Tyrkiet viser dem ikke længere. Der kører en decideret undertrykkelse mod HDP. Ertugrul Kurkcu påpegede, at de ikke vil overgive sig, og at de vil fortsætte deres kamp for frihed.

Ifølge Ertugrul Kurkcu er den eneste måde at komme tilbage til fredsprocessen er, at man ikke overgiver sig og fortsætter modstandskampen mod fascismen.

KURDISK KULTUR NYHEDER