Baghdad og KDP er enige om den amerikanske plan for Shingal

Efter opfordring fra USA er der opnået enighed mellem det sydlige Kurdistans regerende parti KDP og den centrale regering i Baghdad om Shingals fremtid.

Aftalen indebærer blandt andet, at ”afslutte tilstedeværelsen af ​​Kurdistan Workers Party (PKK) i Shingal-distriktet og dets omkringliggende områder, så organisationen ikke får nogen indflydelse i regionen.”

Denne aftale kritiseres af rådet for demokratisk autonom administration i Shingal, idet de ikke er involveret i forhandlingerne.

De skriver følgende i en pressemeddelelse:

”En foreslået løsning, hvor befolkningen i Shingal ikke er involveret, er uacceptabel. Vi følger udviklingen i de omstridte regioner nøje og ønsker en permanent status for vores folk. Ezidiernes krav skal være afgørende. For en diskussion på det rigtige grundlag skal vi også anerkendes som en af ​​de involverede parter. Vi kan dog ikke acceptere noget, der strider mod vores folks interesser.”

KCK: Aftalen er uacceptabelt

Kurdistan Communities Union (KCK) mener, at det er helt uacceptabelt, at de, der efterlod ezidi-folket alene under IS-angreb den 3. august 2014, nu beskriver de kræfter som kæmpede for ezidierne som ”ulovlige kræfter, der skal udvises fra regionen”.

KCK skriver følgende i en pressemeddelelse:

”KDP-medier der rapporterer, at PKK-styrker vil blive drevet ud af regionen, afslører formålet med denne aftale, hvor befolkningen i Shingal ikke har været involveret.

Vi må ikke glemme, at det var HPG-guerillaerne der reddede ezidi-folket fra et folkedrab. Efter at have afsluttet deres opgave overlod de forsvaret af Shingal til YBŞ- og YJŞ-styrkerne.

Alle samtaler og aftaler, hvor det autonome råd i Shingal og folket ikke er involveret, betyder, at det kurdiske ezidifolk, der bor i Shingal, ikke anerkendes. Aftalen, der blev opnået bag lukkede døre gennem hemmelige diplomatiske samtaler, betyder, at folkedrab og massakrer mod ezidi-folket vil fortsætte i den kommende periode.”

NYHEDER