Cemil Bayik i Washington Post

Cemil Bayik i Washington Post

KCK Executive Councils medformand, Cemil Bayik, har skrevet et indlæg, som er blevet udgivet i Washington Post.

“Der er en kritisk konflikt mellem den tyrkiske stat og det kurdiske folk. Vi har mulighed for at flytte en langvarig konflikt mod en løsning.”

“Siden grundlæggelsen af ​​den tyrkiske republik i 1923 har kurderne kæmpet for at opnå fuld anerkendelse som borgere. De har stået over for utallige former for diskrimination og undertrykkelse.“

“Kurdistans Arbejderparti (PKK) lancerede en guerrilla-krig i 1984. Men den tyrkiske stat forsøgte at bruge nationalisme og politisk islam til at kvæle vores kamp.”

“I 2012 gennemførte PKK en våbenhvile, som vi fastholdt. PKK løsladte alle tyrkiske soldater og politibetjente, som de havde holdt i fangenskab, og vores styrker begyndte en gradvis tilbagetrækning fra Tyrkiet. Det åbnede en vej til forhandlingerne.”

“Den 28. februar 2015, efter to års forhandlinger, nåede repræsentanter for det kurdiske folk og den tyrkiske stat en aftale. Men da Erdogan fandt ud af, at forhandlingerne ikke længere var til gavn for hans parti, stoppede han fredsprocessen.”

“Erdogan ser nu kurdernes demokratiske revolution i Syrien og nederlaget for IS som en trussel mod den tyrkiske stat sit eget autoritære greb om magten. Vores organisation ønsker at se befrielsen af ​​alle befolkningerne i Syrien og demokratisering af landet.  Kurderne, araberne og assyrerne i det nordøstlige Syrien har allerede sat den demokratiske autonomi, der blev udviklet af Abdullah  Öcalan.”

“Vi har været naive at tro, at det kurdiske spørgsmål ville blive løst udelukkende gennem dialog med Erdogans parti. For at forsøge at løse en konflikt, der er så kompleks og så forbundet med andre udfordringer, burde vi have arbejdet hårdere for at inkludere alle de tyrkiske demokratiske kræfter. På samme måde skulle vi have mobiliseret prodemokratiske styrker i Mellemøsten og rundt om i verden for at bidrage til demokratisering af Tyrkiet og løsningen af ​​det kurdiske spørgsmål.”

“Vi erklærer endnu engang, at vi er forpligtet til at forhandle om en politisk løsning af det kurdiske spørgsmål inden for Tyrkiets grænser.”

“Vi vil gentage det, vi tidligere har sagt: Öcalan er vores hovedforhandler. Vi er enige med alle hans synspunkter.”

Indland NYHEDER Udland