DEM-parti nominerer egen kandidat til Istanbul

DEM-parti nominerer egen kandidat til Istanbul

DEM-partiets talskvinde Ayşegül Doğan erklærede den 4. februar de beslutninger, der blev truffet af partiets vigtigste beslutningstagende organ vedrørende de lokale afstemninger, der er planlagt til 31. marts.

“Vi, som DEM-partiet, har besluttet at stille op til borgmestervalget i Istanbul med vores egen kandidat for at vinde valget og ikke for at få [kandidater fra andre partier] til at vinde eller tabe,” sagde hun på en pressekonference.

DEM-partiet og Det Republikanske Folkeparti (CHP) forhandlede om at forny et lignende samarbejde, som de gjorde i meningsmålingerne i 2019, hvor sidstnævntes kandidat, Ekrem İmamoğlu, vandt.

Partiet har længe diskuteret sin strategi for de kommunale afstemninger, mindede Doğan og understregede, at deres hensigt var at udpege kandidater i alle valgkredse.

“Vi vil offentliggøre alle valgkredse og de kandidater, vi vil udpege indtil 9. februar,” informerede talskvinden. På et spørgsmål om, hvorvidt Başak Demirtaş, hustru til den fængslede tidligere leder af Folkets Demokratiske Parti (HDP), er blandt kandidaterne til Istanbul, understregede Doğan, at hun er blandt de potentielle navne. 

“Der er mange værdifulde tal i vores pulje af kandidater. Det bør være kendt, at der er høringer i gang med alle disse navne,” sagde hun.

Kilde:

Haberin Devamı, 2024: DEM Party to nominate own candidate for Istanbul. Hurriyet Daily News, 4. Jan. 2024. https://www.hurriyetdailynews.com/dem-party-to-nominate-own-candidate-for-istanbul-190368

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER TEMA: DEM parti og valget