Den udemokratiske handling fortsætter mod vores kommuner

Den udemokratiske handling fortsætter mod vores kommuner

Af Feleknas Uca & Hişyar Özsoy, talsmænd for HDP’s Udenrigsanliggender

I en tidligere erklæring (24. marts 2020) om beslaglagte kurdiske kommuner understregede vi, at den tyrkiske regering ikke har suspenderet sin onde anti-kurdiske politik. Tværtimod bruger regeringen pandemien som en mulighed for yderligere at undertrykke kurdiske demokratiske institutioner, især deres kommuner.

Vi vil gerne understrege, at vi kæmper mod to ting på samme tid – COVID-19 og racistisk autoritarisme mod kurderne.

Den 23. marts greb regeringen ulovligt otte HDP-drevne kurdiske kommuner. Mindre end to måneder senere, den 15. maj, det vil sige på den kurdiske sprogdag, fratager man yderligere fem kurdiske kommuner.

Derudover blev 6 HDP-borgmestre, der havde vundet valget, nægtet deres valgcertifikater med undskyldning for, at de tidligere var blevet afskediget fra deres job.
 
Anklagerne mod vores borgmestre er typisk, at de ”støtter terrorisme.” Dette er grundløse beskyldninger, der udnyttes til at retfærdiggøre til at ødelægge vores kommuner.

Endnu en gang opfordrer vi det internationale samfund, generalsekretæren for Europarådet, vores søsterpartier og alle demokratiske venner til at hæve deres stemme og gribe ind mod disse racistiske politikker fra den tyrkiske regering.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

NYHEDER