En snes mennesker blev massakreret i Cizre

En snes mennesker blev massakreret i Cizre

Medformand for de Demokratiske Regioners Parti, DBP Kamuran Yüksek har på et pressemøde meddelt, at en snes mennesker er blevet likvideret i to kælderrum, hvor omkring 60 sårede civile søgte tilflugt. På trods af upræcise tal omkring antallet af døde, mener Yüksek, at der helt klart er tale om en massakre, der er blevet udført med statens samtykke.
I går aftes kom der meldinger om angreb på to bygninger i byen Cizre, hvor der befandt sig over 60 mennesker. I første omgang kunne det tyrkiske statslige fjernsyn TRT påstå, at alle 60 civile er dræbt. I skrivende stund er der endnu ikke klare meldinger om, hvor mange civile præcist der er blevet likvideret, men parlamentsmedlem for det prokurdiske parti HDP Faysal Sariyildiz, der befinder sig i byen, har over for mange medier understreget, at alt tyder på, at man står over for “en omfattende massakre”.
Medformand for de Demokratisk Regioners Parti, DBP Kamuran Yüksek har i pressemødet henvist til noget sundhedspersonale, der i dag endelig er nået til de to kælderrum, hvor de 60 sårede befandt sig.
cizre 3

Sundhedspersonale har i den forbindelse meddelt Kamuran Yüksek, at der var snesevis af døde kroppe i kælderen. Yüksek meddelte desuden, at staten havde planer om at transportere ligene væk og til byen Malatya samt at personalet af Cizre Statshospital ingen viden havde om tilstanden hos de sårede mennesker, fordi sikkerhedsstyrkerne har låst hele personalet ind i ét rum. Med denne oplysning fremhævede Yüksek, at staten forsøger at forhindre at præcise oplysninger kommer frem, således har de mulighed for at fordreje virkeligheden efter deres egne interesser. Yüksek understregede desuden, at den tyrkiske stat helt klart har givet samtykke til at denne massakre har fundet sted i Cizre.

I de sidste 16 dage har omkring 30 mennesker været indelukket i et kælderrum i byen Cizre som følge af militærets belejring og udgangsforbud i byen i snart to måneder. 7 af de 30 døde allerede pga. forblødninger, eftersom de ikke kunne få hjælp fra ambulancer og sundhedspersonale. I de sidste 9 dage har der ikke været nogen kontakt med disse mennesker som befandt sig i kælderen.

NYHEDER