Europa-Parlamentets Kurdiske Venskabsgruppe: Tyrkiets krig mod kurdere skal stoppes

Europa-Parlamentets Kurdiske Venskabsgruppe: Tyrkiets krig mod kurdere skal stoppes

François Alfonsi (European Green Party), Andreas Schieder (European Socialists Party), fra den Kurdiske Venskabsgruppe og Nikolaj Vllumsen (European United Venstre) deltog i pressekonferencen “Tyrkiets droneangreb på kurdere i Syrien og Irak er en trussel mod sikkerheden og regional stabilitet”.

Den franske repræsentant for den nordøstlige syriens autonome administration Xalid Issa var også til pressekonferencen. Han gav detaljer om den tyrkiske stats angreb på det nordøstlige Syrien. Issa sagde, at den tyrkiske stat havde udført en række droneangreb inden for Rojava-grænsen siden 2019.

Herudover sagde Issa, at den tyrkiske stat også bruger vand som et våben i sit forsøg på at tømme regionen og tilføjede, at Tyrkiet faktisk fremprovokerer fordrivelse af mennesker. 

“Tyrkiet fik folk til at flygte fra Syrien og bruger derefter disse flygtninge som afpresning mod Europa,” sagde Issa.

Sanktioner mod Tyrkiet

Den franske MEP François Alfonsi opfordrede til diplomatiske og økonomiske sanktioner mod Tyrkiet på grund af deres krigsforbrydelser.

Den danske MEP Nikolaj Villumsen sagde, at Tyrkiet udfører etnisk udrensning og andre krigsforbrydelser, og at deres krig mod civile ikke kan accepteres.

Den østrigske MEP Andreas Schieder sagde, at han havde besøgt regionen i 2019 og tilføjede, at EU er udmærket klar over Tyrkiets krænkelse af grundlæggende rettigheder og love. Han sagde, at EU er nødt til at handle og lægge pres på Tyrkiet.

NYHEDER Udland