Ezidierne er fast besluttet på at forsvare sig selv

Ezidierne er fast besluttet på at forsvare sig selv

Medformanden for Ezidi-partiet for Frihed og Demokrati (PADE), Zehra Silêman, har talt med ANF i forbindelse med den seneste udvikling i Shengal.

Ezidierne er fast besluttet på at forsvare sig selv

Zehra Silêman påpeger, at det ezidiske samfund vil aldrig overgive sig til fjenden. Ezidierne vil stadig forsvare sig selv.

Tyrkiets angreb

Med hensyn til Tyrkiets øgede angreb i 2021siger Zehra følgende: “Lederne af det ezidiske samfund blev dræbt. Seîd Hesen, Zerdeşt Şengalî, Merwan Bedel og snesevis af andre blev dræbt. Disse angreb havde til formål at intimidere det ezidiske samfund. Det lykkedes ikke. Jo flere ofre vi yder, jo stærkere bliver vi, og jo mere står vi op for vores sag.”

Selvforsvar og selvbestemmelse

Silêman siger desuden, at de vil kæmpe til det sidste. Uanset hvor høj prisen er.”Ezidierne regerer og forsvarer sig selv. Sidste år var der offentlige protester mod angrebene på os. Folk har udviklet stor selvtillid. Vi har skabt store værdier. Vi vil ikke tillade nogen indblanding udefra.”

Angrebene hænger sammen

Silêman, der ser en sammenhæng mellem angrebene på Shengal og angrebene på Rojava og Maxmur, siger følgende: “Vi er klar over, at nye planer skal implementeres i det nye år. Som den autonome administration, som PADÊ, ved vi alle, at der implementeres en ny politik for at ødelægge ezidierne. De seneste angreb har vist, at disse angreb vil fortsætte i det nye år. Uanset hvor mange angreb der udføres, vil vi ikke trække os et skridt tilbage. Vi vil ikke opgive vores kamp.”

NYHEDER Udland