Fem mennesker har mistet livet på grund af sultestrejke

Fem mennesker har mistet livet på grund af sultestrejke

Over 320 politiske fanger i Europa, i Mellemøsten og i Kurdistan har sluttet sig til sultestrejken.

På trods af det faktum er mange sultestrejkere i en kritisk fase og deres sundhed forværres. De tyrkiske myndigheder er tavse og ligeglade med deres krav, hvilket er en ophør af Abdullah Öcalans ulovlige isolation. I løbet af de sidste par dage har fem mennesker mistet deres liv, en i Tyskland og fire i tyrkiske fængsler. Der kan være flere dødsfald på vej i den nærmeste fremtid.

Den 16. marts døde Zülküf Gezen. Hans krop blev overført til Diyarbakır ved midnat uden kendskab til hans familie. Politiet forhindrede ikke kun Gezens familie til at deltage i begravelsesceremonien, men også andre borgere, der ønskede at deltage til begravelsen.

Den 22. marts døde Uğur Şakar i Tyskland.

Næste dag, den 23. marts, døde Ayten Beet i et tyrkisk fængsel.

Den 24. marts døde Zehra Sağlam i et tyrkisk fængsel. Et par familiemedlemmer kunne deltage i begravelsesceremonien. Ingen andre fik lov til at komme ind i landsbyen for at deltage i begravelsen.

Og den 25. marts døde Medya Çınar. Hendes krop er ikke leveret til sin familie og sandsynligvis vil hun heller ikke have en ordentlig begravelse ligesom de andre.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland