For tre år siden blev Tahir Elci likvideret

For tre år siden blev Tahir Elci likvideret

Tahir Elci, som var formand for Sammenslutningen af Advokater i Diyarbakir blev likvideret for tre år siden under et pressemøde i den kurdiske by Diyarbakir.

Likvideringen skete selvom, Tahir Elci flere gange påpegede, at han dagligt modtog dødstrusler, især efter at han den 14. oktober 2015 i et tv-program CNN Tûrk udtalte sig om, at han ikke anså PKK som en terrororganisation. Ordret fik Elci sagt følgende, som han blev retsforfulgt for: ”Er PKK nu en terrororganisation? Nej PKK er ikke en terrororganisation. PKK er en politisk bevægelse, der har til formål at implementere det politiske program i deres egne områder”.

Se interviewet med Tahir Elci som Channel 4 News fik foretaget den 24. oktober 2015 i Diyarbakir. Her fortalte han om, hvilke trusler han blev mødt med.

Likvideringen fandt sted under et pressemøde i bydelen Sur, hvor Elci sammen med flere andre menneskerettighedsforkæmpere protesterede mod hærværk mod en af byens historiske ejendele Dört Ayakli Minare (Den Firebenede minaret).

Indland NYHEDER