For tre år siden blev Tahir Elci likvideret

Tahir Elci, som var formand for Sammenslutningen af Advokater i Diyarbakir blev likvideret for tre år siden under et pressemøde i den kurdiske by Diyarbakir.

Likvideringen skete selvom, Tahir Elci flere gange påpegede, at han dagligt modtog dødstrusler, især efter at han den 14. oktober 2015 i et tv-program CNN Tûrk udtalte sig om, at han ikke anså PKK som en terrororganisation. Ordret fik Elci sagt følgende, som han blev retsforfulgt for: ”Er PKK nu en terrororganisation? Nej PKK er ikke en terrororganisation. PKK er en politisk bevægelse, der har til formål at implementere det politiske program i deres egne områder”.

Se interviewet med Tahir Elci som Channel 4 News fik foretaget den 24. oktober 2015 i Diyarbakir. Her fortalte han om, hvilke trusler han blev mødt med.

Likvideringen fandt sted under et pressemøde i bydelen Sur, hvor Elci sammen med flere andre menneskerettighedsforkæmpere protesterede mod hærværk mod en af byens historiske ejendele Dört Ayakli Minare (Den Firebenede minaret).

by NU

Nudem.dk er en gennemslagskraftig dansk-kurdisk nyhedssite. Nudem drives af frivillige kræfter med en fast redaktionsgruppe.