Frihed for Abdullah Öcalan

Frihed for Abdullah Öcalan

Af Serhad Delil

Abdullah Öcalan blev arresteret den 15. februar 1999 som led i en international sammensværgelse af flere efterretningstjenester og ført til den tyrkiske fængselsø Imrali. Han har siddet i isolation i mere end 24 år under forhold, der er i strid med international lov. Han lever under ufattelige forhold. På trods af det har han med sine analyser af kapitalistisk modernitet udviklet demokratisk konføderalisme på grundlag af græsrodsdemokrati, kønsfrigørelse og social økologi. Han banede således vejen for revolutionen i Rojava og for mange andre revolutioner, både små og store. 

Abdullah Öcalans isolationsfængsling er i modstrid med alle internationale konventioner, der beskytter fangernes rettigheder. Abdullah Öcalan er ikke bare en fange i Tyrkiet, han legemliggør et alternativ til det kapitalistiske system. Det er en fare for alle kapitalistiske stater, og staterne er også klar over det. Som følge heraf gør andre regeringer også alt, hvad de kan, for at holde Abdullah Öcalan bag tremmer, i strid med international lov.

Siden foråret 2021 har der ikke været kontakt med Abdullah Öcalan. Den sidste kontakt var et par minutters telefonopkald mellem ham og hans bror. Besøgendes henvendelser afvises gentagne gange med forskellige undskyldninger.

Situationen omkring Öcalan bekymrer kurdere og demokratiske kræfter. De stræber efter Öcalans frihed. For at at henlede opmærksomheden mod Öcalan, arrangeres der en række aktiviteter, herunder demonstrationer og paneldebatter.

Alle bør slutte sig til at være med på rejsen for frihed for Öcalan. Han spiller en nøglerolle i at finde en fredelig løsning på det kurdiske spørgsmål.

Isolationen af ​​Abdullah Öcalan skal ophæves øjeblikkeligt. Han skal have kontakt med sine pårørende og sine advokater. Vi vil gerne have høre fra ham. Kurdere og demokratiske kræfter opfordrer alle menneskerettighedsinstitutioner til at handle.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER