Güven: Embargo mod Maxmur skal ophæves

Medformand for Demokratiske Samfundskongres (DTK) Leyla Güven appellerer til den sydlige Kurdistan-regering om at ophæve embargo på Maxmur-flygtningelejren.

I mere end otte måneder har Maxmur-flygtningelejren været under embargo af KDP. I en video appellerer den kurdiske politiker og aktivist Leyla Güven til KDP-regeringen i det sydlige Kurdistan.

“Corona-virussen har spredt sig over hele verden, og folk træffer foranstaltninger over hele kloden. Vi prøver at tage forholdsregler i alle dele af Kurdistan i henhold til mulighederne og betingelserne. Vores mennesker, der måtte flygte fra Nordkurdistan mod syd, lever i Maxmur under vanskelige forhold. Den sydlige Kurdistan-regering har pålagt en embargo i Maxmur-flygtningelejren i lang tid.

Befolkningen i Maxmur trues af de vanskelige forhold og koronavirussen. Vi kurdere er ansvarlige for hinanden. Jeg beder den sydlige Kurdistan-regering som politiker fra Nordkurdistan om at ophæve embargoen. Coronavirus er en stor fare. Lad ikke vores folk dø af denne sygdom.”

NYHEDER