HDP: ”AKP kan ikke forhindre os i vores arbejde for folket”

HDP: ”AKP kan ikke forhindre os i vores arbejde for folket”

Prokurdiske og venstreorienteret parti i Tyrkiet, HDP (Folkenes Demokratiske Parti) HDP oplyser i en pressemeddelelse, at deres kamp for demokrati vil fortsætte og AKP regeringen aldrig vil kunne stoppe denne kamp. 

Pressemeddelelsen er blevet sendt i forbindelse med igangværende civil ulydigheds  aktioner i hele landet med titlen ‘retfærdigheds- og samvittighedsvagter’. Aktionerne praktiseres ved at folkevalgte HDP medlemmer sammen med civile befolkning slår telt op i en række tyrkiske byer, hvor regeringens undertrykkelse af oppositionen kritiseres.

I pressemeddelelsen pointerede HDP, at selvom man fra AKP’s side med alle midler prøvede at provokere og undertrykke deres kamp for retfærdighed, så ville AKP i sidste ende ikke opnå de ønskede resultater. HDP slår fast at ”Kampen for demokrati og fred i Tyrkiet, kurdernes rettigheder og mangfoldighedskampen vil fortsætte til, vi har opnået vores mål”.

Politisk hetz fortsætter
Dagligt bliver kurdiske politikere og aktivister anholdt af tyrkisk politi og fængslet på udemokratisk vis med meget svage begrundelser. I sidste uge blev eksempelvis DBP- medformanden (DBP – Det demokratiske regionsparti) Mehmet Arslan anholdt for sine ytringer mod tyrkisk regime. Mehmet Arslan havde bl.a. bedt om løsladelse af de folkevalgte HDP-parlamentarikere og at undertrykkelsen mod det kurdiske folk stoppede.
Den politiske forfølgelse  af HDP og dets bagland har medvirket til at HDP har taget flere initiativer for at kæmpe imod det totalitære regime, som undertrykker landets opposition på groveste.

Uendelige beføjelser mod oppositionen

Undtagelsestilstanden i Tyrkiet har med sine uendelige beføjelser til militæret og politiet kun forringet demokratiets udfoldelse i landet. Retssystemet og lovgivningen bliver pt. udført ud fra magthavernes ønsker og præmisser.

HDP er stærk opsat på at kæmpe videre for demokratiet, da de ser denne vej som mest optimale for skabelsen af et retfærdigt og fredeligt Tyrkiet, hvor der skal være plads til alle minoriteter.

I den forbindelse udtaler HDP:

”AKP tror at de kan påvirke vores ønske om retfærdighed, fred og demokrati ved at fortsætte den årtier lange undertrykkelse mod det kurdiske folk og andre undertrykte minoriteter. AKP’s trusler om, at vi skal forholde os politisk passive kan vi ikke acceptere, da vi har et folk der forventer, at vi kæmper deres kamp. Om de så anholder alle vores folk og fortsætter den meget uretfærdige undertrykkelse, så vil vi kæmpe for demokratiet og freden i Tyrkiet. Man kan aldrig lukke munden på dem, som kæmper for demokratiet og retfærdigheden”.

Kilde og foto: Firatnews

Indland NYHEDER Udland