HDP har brug for solidaritet mere end nogensinde

HDP har brug for solidaritet mere end nogensinde

Af Ibrahim Benli

Erdogans regime forsøger at eliminere de sidste få kritiske røster, imens EU er handlingslammet grundet flygtningeaftalen.

I dag er yderligere 82 folk fra oppositionspartiet HDP, heriblandt tidligere parlamentsmedlemmer og borgmestre, blevet anholdt med en arrestordre, som orkestreres fra præsidentkontoret. Blandt de anholdte er der eksempelvis partiets tidligere parlamentsmedlemmer Sirri Süreyya Ônder og Nazmi Gür. Nazmi Gür, som er på billledet, har i flere omgange været i Danmark som gæst for Enhedslisten og har senest den 1. september deltaget i et videomøde hos Enhedslistens Kurdistan Solidaritetsgruppe.

De anholdte HDP-medlemmer er sigtet på grund af deres deltagelse i demonstrationerne tilbage i 2014 d. 6.-7. oktober i protest mod IS’ belejring af byen Kobane i Rojava, Nordsyrien. Det er måske ikke overraskende, men det er tankevækkende, at anholdelserne sker først 6 år efter. Anklagemyndigheden begrunder anholdelserne med “risiko for at de sigtede kan flygte fra landet”. Anklagemyndigheden har yderligere pålagt, at de anholdte ikke skal have adgang til advokatbistand med begrundelsen om “at undgå risikoen for manipulation og ødelæggelse af beviser.”

Europas og omverdens tavshed er årsagen til, at Erdogans regime ikke tøver at øge presset og undertrykkelsen mod oppositionen. HDP og andre i den tyrkiske opposition har brug for vores støtte og opbakning mere end nogensinde.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT