HDP’s afrikanske kandidat

HDP’s afrikanske kandidat

Yalcin Yanik stiller op for HDP i Izmir til det tyrkiske valg den 24 juni. Yanik vil gerne svare og især kritisere AKP’s udtalelser om, at der ikke var slaver under Osmannerriget.

”Mine forfædre blev hentet som slaver af osmannerne. Derfor er jeg ikke enig med AKP’eren Ibrahim Kalins udtalelser om, at der ikke var slaver under osmannerne,” siger Yanik.

Helt fra grundlæggelsen af Osmannerriget var der en institution, som beskæftigede sig med rekruttering af slaver fra Afrika. Det samme siger og skriver alle de store historikere og forsker af Osmannerriget.

”Vi har endda i vores Afro-Türk foreningen gæstet mange af disse historikere. Det var først i 1857, at det blev forbudt at rekruttere slaver fra Afrika og slave rekruttere af tjeksere blev først forbudt omkring 1900-tallet.

Yanik har Afrikansk baggrund og er den eneste, der stiller op til valget med afrikanske rødder. Yanik har været aktiv i en masse foreninger som Afrika Union, Solidaritets og kulturforeninger.

Derudover har han arbejdet med tekstil i rigtig mange år. Yanik er født i den tyrkiske by Aydin, men har levet i Izmir de sidste 40 år af sit liv. Hans forfædre blev hentet som slaver fra Afrika for ca. 200 år siden for at arbejde med tobak og på bomuldsmarkerne.

Indland NYHEDER