International solidaritet for Abdullah Öcalan

International solidaritet for Abdullah Öcalan

Internationale bestræbelser fortsætter med at opnå ophævelse af den isolation, som er pålagt den kurdiske leder Abdullah Öcalan.

Julie Ward, tidligere medlem af Europa-Parlamentet. Radha D’Souza, professor i folkeret. Kariane Westrheim, leder af EU-Tyrkiets borgerkommission (EUTCC) og Fazela Mohamed fra den kurdiske kollektive solidaritetskoordinator har talt med ANF om den igangværende isolation af Abdullah Öcalan.

Frihed er afgørende for fred

Julie Ward siger, at hun arbejder for Abdullah Öcalans frihed, og at hendes diplomatiske indsats stadig er rettet mod Abdullah Öcalans frihed.

Derudover fortæller Julie, at hun har mødtes med CPT vedrørende Öcalans frihed. “Abdullah Öcalans frihed er meget vigtig for fred. Det må vi blive ved med at sige. At holde Abdullah Öcalan i isolation og fængsel i så lang tid er absolut uacceptabelt for det kurdiske folk. Vi bør sige, at menneskerettighederne ikke respekteres på nogen måder og de internationale aftaler følges ikke. Vi er nødt til at fortsætte med at kæmpe for Abdullah Öcalans frihed,” siger Julie Ward.

International solidaritet er en betingelse

Professor i folkeret, Radha D’Souza, siger, at sikring af Abdullah Öcalans frihed er deres prioritet og henleder opmærksomheden på behovet for international solidaritet med kurderne.

“Kurdere har opnået stor succes ved at vise fælles solidaritet med andre lande og regioner. Takket være kurdernes succes udtrykker aktivister fra Sydafrika, Indien, Filippinerne og Europa i dag deres solidaritet med det kurdiske folk,” siger Radha D’Souza.

Öcalan er selv fred

EUTCC-præsident Kariane Westrheim siger, at de ønsker, at Abdullah Öcalan skal spille sin rolle i fredsforhandlingerne.

“Abdullah Öcalan arbejder for fred. Det internationale samfund og internationale organisationer kan ikke længere ignorere kurderne,” siger Kariane Westrheim.

Vi skal stå ved det kurdiske folk

Fazela Mohamed, koordinator for det kurdiske solidaritetskollektiv fra Sydafrika, siger: “Vi ønsker, at den tyrkiske stat skal føre fredsforhandlinger med Abdullah Öcalan. For at kunne klare undertrykkende regimer som den tyrkiske stat, er vi nødt til at bevise, at vi står ved det kurdiske folk.”

KVINDER NYHEDER Udland