KCK: PKK er navnet på den kurdiske eksistens

KCK: PKK er navnet på den kurdiske eksistens

“PKK har frem for alt givet unge mennesker, kvinder og folket selvtillid. Det gav anledning til håb om frihed”, hedder det i en erklæring fra KCK i anledning af jubilæum for Kurdistans Arbejderparti (PKK).

PKK blev grundlagt for 41 år siden. Stiftelseskongressen fandt sted den 27. november 1978 i landsbyen Fis i Amed. I anledning af grundlæggelsen af jubilæet udsendte eksekutivrådet for Kurdistan Communities Union (KCK) en erklæring, der lykønsker “Abdullah Öcalan, folket, venner og alle dem, der kæmper for frihed og demokrati” med årsdagen for grundlæggelsen af PKK. 

“Vi husker med taknemmelighed og respekt de mennesker, der faldt i disse 47 år. Rêber Apo har defineret PKK som ‘Party of the Martyrs. De værdier, der er skabt af PKK, blev skabt af vores martyrer under ledelse af Rêber Apo.”

Kamp udviklet midt i umulighederne

“PKK har frem for alt givet ungdommen, kvinderne og folket selvtillid. Det har givet anledning til håb om frihed. PKK har skabt en ungdommelig dynamik i hele det kurdiske folk og er blevet en populær bevægelse, hvor ungdommen er i forreste række. Ved at stole på deres egen magt var de også i stand til at forblive stående under militærkupet den 12. september 1980. Da fascismen blev mest bemærket, startede de guerillakampen i 1984.

I det femte år af guerillakampen fandt der folkelig oprør [Kurdisk: Serhildan] sted i Kurdistan, og en demokratisk, social, politisk, national og kulturel revolution begyndte. Denne revolution har fortsat uafbrudt i årtier og skabt en virkelighed, hvor det kurdiske folk er lidenskabeligt engageret i et frit og demokratisk liv. dag er PKK navnet på den kurdiske eksistens. Derfor sang folk i Kurdistan overalt slagordet ‘PKK er folket og folket er her’.

I dag betragtes Rêber Apo ikke kun af kurderne, men af alle folk i Mellemøsten som en leder for frihed og demokrati. Gennem kampen ledet af ham og PKK er der skabt en tid, hvor alle etniske grupper og religiøse samfund i Mellemøsten kan leve fredeligt i en demokratisk stat.

Mellemøstens skæbne vil blive bestemt af befolkningen

Mellemøstens skæbne vil ikke længere blive bestemt af repræsentanterne for den kapitalistiske modernitet og deres samarbejdspartnere, der er fremkommet fra et fem tusind år gammelt system med magtbesat.

Rêber Apos paradigme for kvinders frihed, økologi og det demokratiske samfund og den demokratiske konføderale strukturering, som er folks system for frihed og demokrati, blev håbet for de befolkninger, der ønsker at slippe af med det system, der favoriserer magt, stat og udnyttelse. Vi som KCK vil omsætte dette system med frihed og demokrati med princippet om demokratisk modernitet og gøre det til en demokratisk socialistisk model, som alle demokratiske samfund vil tage som et eksempel.

Vi, den kurdiske frihedsbevægelse, gentager vores løfte om at styrke kampen og realisere Frie Kurdistan og det demokratiske Mellemøsten i det 42. år. Endnu en gang hilser vi Rêber Apo og husker med taknemmelighed vores martyrer.”

NYHEDER