Kobane er symbolet på frihed

Kobane er symbolet på frihed

Læs den seneste pressemeddelelse fra Fey-Kurd.

“Den kurdiske by Kobane blev for få år siden hele verdens symbol på frihed, da kurdiske YPG/YPJ helte og heltinder nedkæmpede IS og dermed drev de mørke kræfter ud af byen. Det er siden blevet bevist og slået fast, at Erdogan er en del af IS. Det er dokumenteret, at Erdogan støtter IS, både økonomisk og giver dem frit lejde i området til at bedrive deres brutaliteter. 

Verden var vidne til det kurdiske folks indædte og heltemodige væbnede modstand mod ISIS, hvor YPG/YPJ og SDF havde en afgørende betydning, f.eks. ved redningsaktionen af kurdisk ezidier i Sengal, hvorved man forhindrede et decideret folkedrab. 

I disse dage er Kobane igen udsat for bombeangreb. Denne gang kommer angrebene direkte fra Erdogans regime. Flere civile har mistet livet på grund af Erdogans bomber. Bare i går mistede tre civile kvinder livet. 

Det er ikke nok blot at tage afstand samt at fordømme Erdogans ugerninger i øjeblikket. Vi mener, at Vesten gør sig til medskyldige, når de ikke gør, hvad de kan for at stoppe Erodgans drab på civile kurdere. 

Det er altafgørende, at både Danmark og EU stopper med at eksportere våben til Tyrkiet. De ansvarlige for dette blodbad, skal kunne mærke målrettede sanktioner. 

Når vi i Vesten oplever færre terrorangreb fra radikale islamister, skyldes det ikke kun efterretningstjenesternes grundige arbejde. Det skyldes også, at kurdiske YPG/YPJ styrker har svækket ISIS og de mørke kræfter. 

Vi må ikke svigte det kurdiske folk og de andre uskyldige minoriteter i området! Vi må ikke lade endnu en etnisk udrensning ske for øjnene af os.”

NYHEDER