Kurdiske musikere optræder for national enhed i Stockholm

Kurdiske musikere optræder for national enhed i Stockholm

En fælles koncert med adskillige kurdiske musikere fandt sted i Stockholm. Kunstnerne ønsker at bidrage til den kurdiske nationale enhed på et kulturelt niveau.

En stor koncert med talrige kurdiske musikere fandt sted søndag i Solna Hallen i Stockholm, Sverige. Begivenheden blev åbnet med et minuts stilhed til minde om martyrerne i Kurdistan.

Før hans optræden forklarede musikeren Xelil Xemgin årsagen til koncerten: “Efter den tyrkiske invasion af det nordlige Syrien i oktober sidste år besluttede kurdiske kunstnere at bidrage til oprettelsen af ​​en kurdisk enhed på en kulturelt plan. Dette initiativ blev mødt med stor interesse blandt kulturarbejdere fra alle fire dele af Kurdistan. Vi vil holde koncerter af denne art overalt fra Halabja til Kobanê. Vi ønsker at involvere alle organisationer og partier i dette arbejde.”

Disse kunstner optrådte: Mîhamed Taha Akreyi, Nasir Rezzazi, Narin Feqe, Nejmeddin Xulami, Hesen Şerif, Ayfer Düzdaş, Diyar Dersimi, Kejal Ademi, Hoshyar Hama Farag og Marîwan Safadin.

Endelig tog musikeren Şivan Perver scenen og sagde, at de kolonialistiske lande afviser en politisk status for det kurdiske folk i Mellemøsten. For at Rojava ikke får en status som Sydkurdistan, er angrebene blevet øget, bemærkede han.

Perver sagde, at han selv er musiker og ikke politiker, men han har stadig noget at sige til den tyrkiske stat og AKP-regeringen.

”Du er nødt til at respektere kurdernes rettigheder. De skal respektere de mennesker, der elsker deres sprog, deres kultur, deres værdier og deres land. De har ikke givet os noget, hverken kultur eller menneskehed, altid kun undertrykkelse og tortur.”

KURDISK KULTUR NYHEDER