Pressemeddelelse fra FEY-KURD om angrebet i København

Pressemeddelelse fra FEY-KURD om angrebet i København

Her kan du læse Fey-Kurds seneste pressemeddelelse om angrebet på kurdere i København.

“I går, den 20. maj 2020, under en fredelig og lovlig demonstration på Nytorv i København blev kurdiske demonstranter angrebet af 5-10 aggressive unge i alderen 20-30 år. En halvtime inden demonstrationen begyndte de fremmødte aggressive unge at råbe skældsord på dansk og tyrkisk efter demonstranterne. Derefter gik de til angreb på demonstranterne. En demonstrant blev kørt på hospitalet med skader på hovedet.

Demonstrationen var meldt til Københavns Politi og den var arrangeret af Feykurd og Kurdisk Kvindeforening. Demonstranterne protesterede mod anholdelsen af 5 folkevalgte HDP-borgmestre i de kurdiske byer Siirt, Kurtalan, Altinova, Baykan og Igdir. De fem borgmestre er nu erstattet med medarbejdere fra det tyrkiske regeringsapparat. Anholdelsen af de fem folkevalgte HDP-borgmestre er endnu et forsøg på at tie de demokratiske stemmer i Tyrkiet. Erdogan har med hård hånd den seneste årrække anholdt intellektuelle, journalister og enhver stemme, der er kritisk over for hans politik. Tyrkiet er det land i verden, der har flest journalister og oppositions politikere fængslet i forhold til deres indbyggere.  

Angrebet på Nytorv er kommet i kølvandet på, at Erdogan i sidste uge udtalte at, “alle der er i opposition med vores politik i både Tyrkiet og udenfor Tyrkiet vil blive knust”.

Vi som herboende kurdere er dybt bekymrede for denne udvikling og dette angreb på fredelige demonstranter og mener, at dette er en sag for det danske politi og de danske politikere. Vi skal i Danmark ikke acceptere, at voldsparate tilhængere af Erdogans politik fungerer som hans håndlangere ved at “knuse” dem, der er uenige med hans politik. Angrebet på de fredelige demonstranter er et angreb på Danmark og en trussel for vores demokrati her til lands.  

Vi opfordrer alle til at tage afstand fra disse angreb og hjælpe de demokratiske stemmer i Kurdistan, som hver dag udsættes for vold og drab fra Erdogans regime.”

NYHEDER