Prøvesprængning af en brintbombe i Nordkorea

Prøvesprængning af en brintbombe i Nordkorea

Nordkoreas befolkning jubler mens omverdenen og det internationale samfund fordømmer Nordkoreas afprøvning af en brintbombe.

Her til morges har Nordkorea på statsstyrede tv-kanal meddelt, at myndighederne har prøvesprængt en brintbombe. Det var en succes lyder fra den Nordkoreanske regering. Bomben blev detoneret omkring 90 kilometer fra den kinesiske grænse klokken 10.00 lokal tid.

“Nordkorea føler sig truet af særlig USA, Sydkorea og Japan og derfor spiller Nordkorea med de militære muskler. Det er en afskrækningsmanøvre”. Nordkorea er et lille og fattigt land omgivet af giganter,” siger Geir Helgesen som er seniorforsker ved Nordisk Institut for Asienstudier på Københavns Universitet.

Helgesen siger desuden, at hvis man ikke går i dialog med Nordkorea, vil Nordkorea fortsætte med at udvikle våben. Nordkorea er underlagt handelsboykot, og hvis man fortsætter med at ignorere og boykotte Nordkorea vil landet fortsætte med prøvesprængninger, indtil landet er ude af den økonomiske krise som landet befinder sig i.

Her er nogle reaktioner fra det internationale samfund

Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen: “Jeg fordømmer Nordkoreas nukleare prøvesprængninger.”

Japans premierminister, Shinzo Abe: “Vi kan simpelthen ikke acceptere dette, og vi fordømmer det på det kraftigste.”

Talsmand for Det Hvide Hus, Ned Price: “Mens vi på nuværende tidspunkt ikke kan bekræfte disse beskyldninger, fordømmer vi enhver overtrædelse af FN’s Sikkerhedsråds resolutioner, og igen opfordrer vi Nordkorea til at overholde sine internationale forpligtelser.”Vi har gentagne gange gjort det klart, at vi ikke vil acceptere en atomstat. Vi vil fortsætte med at beskytte vores allierede, blandt andre Korea.”

Indland NYHEDER