Specialiseret mammograficenter åbner i Raqqa

Specialiseret mammograficenter åbner i Raqqa

Den autonome administration i det nordlige og østlige Syrien har åbnet et specialiseret mammograficenter i Raqqa til tidlig diagnose af brystkræft.

Det civile råds sundhedskommission i Raqqa har åbnet et mammograficenter på barselshospitalet i Raqqa. Snesevis af kvinder fra Raqqa, embedsmænd og ansatte i centret samt repræsentanter for den autonome administration i det nordlige og østlige Syrien deltog i centrets åbningsceremoni.

I en tale ved ceremonien sagde sundhedsakademi-medlem Xîtam El Icêl: “Regelmæssig mammografi er en af de bedste billeddannelsesmetoder, der gør det muligt at opdage brystkræft på et tidligt stadium. Derfor bør der lægges større vægt på metoder til beskyttelse mod denne sygdom.”

Derudover henledte medformand for det civile råds sundhedskommission i Raqqa Hemide El Mihemed opmærksomheden på centrets betydning og pligter og sagde: “Mammografi er et vigtigt skridt i den tidlige diagnose af brystkræft. Vi kan opdage symptomerne på sygdommen tre år i forvejen.”

Medformand for Raqqas civilråd, Hêvîn Îsmaîl, lykønskede også åbningen af centret for kvinder og sagde: “Dette er et resultat af den vigtige udvikling, der fandt sted efter befrielsen af byen Raqqa.”

Åbningen af centret blev foretaget af moderen til martyr Îbrahîm Îsmaîl El Şihab og Raqqa civilråds medformand Hêvîn Îsmaîl.

Kilde:

Anonymous, 2023: Special mammography center opens in Raqqa. ANF News, 10. Nov. 2023Oversættelse: Jesper Brandt

KVINDER NYHEDER