Truslerne mod Maxmur-flygtningelejr fortsætter

Truslerne mod Maxmur-flygtningelejr fortsætter

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, truer Irak med yderligere angreb og siger, at Tyrkiet vil rydde Maxmur-flygtningelejren i det nordlige Irak, 180 km syd for Tyrkiet.

Kurdistans National Kongres (KNK) reagerer på truslerne og siger, at et sådant angreb vil udgøre en alvorlig overtrædelse af international lov og en forbrydelse mod flygtningelejren.

“Vi er dybt bekymrede over Erdogans trusler mod Maxmur-flygtningelejren og opfordrer FN og UNHCR til at minde Erdogan om Tyrkiets forpligtelser i henhold til internationale traktater og international menneskerettighedslov. FN, især UNHCR, skal hurtigst muligt at træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte civile i Maxmur-flygtningelejren og stoppe de tyrkiske aggressioner.”

Maxmur-flygtningelejren i Irak, der længe har været anerkendt af FN’s Højkommissær for Flygtninge (UNHCR), har været hjemsted for tusinder af flygtninge fra kurdiske områder i Tyrkiet. Mange af lejrens beboere blev tvunget til at flygte fra deres hjem i 1993 og 1994 på grund af den tyrkiske stats forfølgelse af kurderne.

I øjeblikket lever der over 13.000 mennesker i flygtningelejren.

NYHEDER