Tuncel: “Vi modstod, modstår stadig og vil fortsætte med at modstå”

Tuncel: “Vi modstod, modstår stadig og vil fortsætte med at modstå”

DBP’s med-forkvinde (Det Demokratiske Regions Parti) Sebahat Tunceli er pt. indsat i Kocaeli Kandira fængsel og sendte i anledningen af den internationale dag for vold mod kvinder et brev til nyhedsmediet ANF.

Den 25. november vil dagen blive markeret mange steder rundt omkring i verden. FN’s anser bl.a. volden mod kvinder, som en af de mest krænkede menneskerettigheder og desværre er der i over 90 procent af tilfældene tale om mænd der udfører den voldelige gerning.

Sebahat Tuncel sagde følgende:

“Vi kvinder som er en del af denne friheds- og modstandskamp kender meget godt til denne undertrykkelse mod kvinderne, da vi stadig oplever den. Her fra min celle hilser jeg alle kvinder som har valgt at tage kampen op mod fascismen og de grusomheder. Kurdiske kvinder har i årtier kæmpet mod volden af kvinder og den patriarkalske tanke om, at der er forskel på kvinder og mænd. Vores kamp for kvindefrigørelse er de senere blevet set af verdenssamfundet. Og den vil fortsætte til alle kvinder føler sig trygge i regionen”.

Sebahat Tuncel understregede, at kampen mod kvindevold var en ideologisk og politisk kamp som i bund og grund handlede om oplysning.

Sebahat Tuncel udtalte til ANF, at jo mere organiserede kvinder var jo lettere var det at forebygge volden mod kvinderne.

“AKP har ingen konkrete planer for kvindernes rettigheder og det er en bekymrende tendens i sig selv,” sagde Sebahat Tuncel.

I perioden 2010-2015 har den tyrkiske menneskerettighedsorganisation IHD oplyst, at over 1100 kvinder er blevet dræbt efter en voldsepisode eller lignende handling.

Indland NYHEDER Udland