Tyrkiet er førende i verden i Twitter censur

Tyrkiet er førende i verden i Twitter censur

Ifølge en beretning, som Twitter udsteder hvert halve år, viser det sig, at Tyrkiet er det førende land i censurering af Twitter. Tyrkiet overhaler blandt andet Rusland, hvad angår anmodninger om lukning af Twitter-profiler eller fjernelse af indhold.

Beretningen, udarbejdet af Statista viser, at Tyrkiet har ført an i censurering af Twitter i de første seks måneder af 2015. Beretningen viser, at mere end 70% af de såkaldte “takedown” anmodninger kom fra tyrkiske myndigheder. Virksomheden Twitter har i den forbindelse modtaget 408 retskendelser og en anden 310 anmodninger fra statslige myndigheder til at fjerne indhold “baseret på krænkelser af personlige rettigheder og andre lokale love.” Det er mere end ti gange så mange som i Rusland, der har udstedt nul retskendelser og 68 officielle anmodninger.

Statista oplyser desuden, at den tyrkiske regering i marts 2014 midlertidigt har forbudt Twitter. På det tidspunkt var daværende premierminister, Recep Tayyip Erdogan, nemlig under anklage for og indblandet i en omfattende korruptionsskandale, hvor mange af hans ministre var en del af skandalen.

Kilde: Bussinesindsider.com

Indland NYHEDER