Tyrkiet holder på voldelige flygtninge, for at kunne slippe dem løs mod Europa

Tyrkiet har adskillige tusinde jihadistiske flygtninge boende, indtil der opstår en politisk brugbar mulighed til at slippe dem løs mod Europa, har Ærkebiskop Najeeb Michaeel  i Mosul, Irak, fortalt i et interview med Solène Tadié fra Iraks nationale katolske arkiv.

Ærkebiskoppen, der er blevet nomineret til Sakharov prisen 2020, minder Europa om, at jihadisterne kan skabe kaos på kontinentet, ligesom de gjorde i Irak og i Mellemøsten, og han advarer Europa mod Ankaras brug af migranter som politisk pressionsmiddel.

Ifølge en sikkerhedsrapport fra det amerikanske udenrigsministerium i august, fortsætter Tyrkiet med at være et regionalt transitcenter for Islamisk Stat, skønt Ankara for nyligt har øget deres bestræbelser på at modvirke forsøg på at smugle Islamisk Stat-krigere og våben ind til det krigshærgede Syrien. I mellemtiden har Tyrkiet beskyldt vestlige lande, særligt i Europa, for at være alt for langsomme til at tage statsborgere hjem, der er rejst til Mellemøsten for at kæmpe mod jihadisterne.

Mosuls ærkebiskop fortæller, at han under sine seneste rejser til flygtningelejre i Tyrkiet fandt adskillige tusinde jihadister, der var trængt dybt ind i hjerterne på de familier, der gerne vil videre til Europa.

Ankara ”holder på alle disse mennesker, og de ved, at det vil åbne døre, når de ønsker det”, påstod han. ”Problemet med migranterne er ikke bare humanitært, men også politisk. Det bliver brugt til politiske formål”.

Europæerne må udrydde den radikale islamisme, ifølge Ærkebiskoppen, da ideologien ikke lader sig tilpasse til et land som Frankrig, hvis tre fundamentale principper er  Frihed, lighed og broderskab.

I oktober kaldte Frankrig til kamp mod radikal islamisme, efter at en skolelærer var blevet halshugget efter at have vist nedsættende tegninger af profeten Mohammed i et klasseværelse.

Kilde: Anonymous, 2020: Turkey holding violent refugees, may unleash then on Europe – Mosul Archbishop. Ahval, 2. Dec. 2020.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER