Tyrkiet standser lastbiler med hjælp til Rojava

Tyrkiet standser lastbiler med hjælp til Rojava

To lastbiler med indsamlet nødhjælp til kurdere i det nordlige Syrien er blevet afvist af tyrkiske toldere og må returnere til Furesø.

To lastvogne med nødhjælp til Rojava/Nordsyrien har i en måned været strandet på grænsen mellem Bulgarien og Tyrkiet, og nu må lastbilerne returnere til Danmark, skriver DR København.

Nødhjælpen er indsamlet af Deniz Kilic fra Værløse nord for København.

I marts måned sendte han flere hundrede flyttekasser med indsamlet tøj fra Danmark til Kobanê, Rojava.

”De tyrkiske myndigheder har sagt til mig, at vi skulle have spurgt dem, inden vi lavede en indsamling, men jeg har aldrig hørt om, at man skal spørge tyrkerne om lov til at samle tøj ind i Danmark,” siger Deniz Kilic til DR København.

Transporten med den indsamlede nødhjælp kommer retur til Danmark sidst på ugen. Deniz Kilic vil efterfølgende sørge for, at de indsamlede genstande bliver doneret til en dansk nødhjælpsorganisation.

EU og Danmark bør lægge pres på Tyrkiet

Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet finder det uacceptabelt, at Tyrkiet ikke tillader nødhjælp til de kurdiske områder i Syrien. ”Jeg synes, at det er helt uacceptabelt. Tyrkiet vil gerne lade diverse terrorister for IS komme ind i Syrien, men nødhjælp må åbenbart ikke komme ind. EU og Danmark bør lægge pres på den tyrkiske regering, som er direkte ansvarlig for den manglende hjælp til kurderne,” siger han til Nûdem.

Indland NYHEDER