USA indfører sanktioner mod to tyrkisk-støttede syriske militser og gruppernes ledere. SDF takker

USA indfører sanktioner mod to tyrkisk-støttede syriske militser og gruppernes ledere. SDF takker

USA indførte d. 17. august sanktioner mod to tyrkisk-støttede syriske militser. Associated Press rapporterer, at gruppernes ledere er anklaget for menneskerettighedskrænkelser i Syriens nordvestlige, oppositionsholdte enklave.

Grupperne opererer i byen Afrin, som har været kontrolleret af tyrkisk-støttede oppositionsstyrker siden 2018 efter en Ankara-støttet militæroperation. Denne offensiv skubbede syriske kurdiske krigere og tusindvis af kurdiske beboere bort fra området.

Ifølge rapporten pålagde US-finansministeriets kontor for kontrol med udenlandske aktiver sanktioner mod Suleiman Shah-brigaden og Hamza-divisionen samt deres ledere, Mohammad Hussein al-Jasim, Walid Hussein al-Jasim og Sayf Boulad Abu Bakr.

Suleiman Shah-brigaden er blevet anklaget for bortførelser og afpresning af beboere, især Afrins kurdiske beboere, for at tvinge dem til at forlade deres hjem og flygte eller til at “betale store løsepenge for tilbagelevering af deres ejendom eller familiemedlemmer”

SDF har efterfølgende udsendt en erklæring om de sanktioner, som USA har pålagt terrormilitserne, der hos dem går under navnene Al-Amshat og Al-Hamzat.

I De Syriske Demokratiske Styrker (SDF)s erklæring hilser de “de afgørende foranstaltninger i USA mod Al-Hamzat (Hamza-divisionen) og Al-Amshat (Suleiman Shah-brigaden) terrormilitserne og deres ledelser velkommen.”

“Vi mener, at amerikanske institutioner har evnen til at forbedre metoderne til at holde disse grupper ansvarlige og spore dem. Den seneste rapport fra det amerikanske finansministerium har igen kastet lys over de alvorlige terrorhandlinger, der opretholdes af terrororganisationer, der er tæt forbundet med den tyrkiske besættelse i de tyrkisk-besatte områder i det nordlige Syrien, især det besatte Afrin.”

“Vi ønsker at henlede opmærksomheden på det faktum, at disse terrorhandlinger mod den oprindelige befolkning ikke er sporadiske hændelser, men snarere systematiske og strategiske forbrydelser begået i henhold til den tyrkiske besættelsesstats direktiver. Den primære gerningsmand bag denne praksis er Tyrkiet selv, som har forvandlet de besatte områder til et sikkert tilflugtssted for terrororganisationer og kriminelle organisationer.  herunder ISIS. Tyrkiet har ikke sparet nogen anstrengelser for at give disse terrororganisationer de nødvendige midler og støtte til at gennemføre demografiske forandringer, tvangsfordrivelse, bortførelse, seksuelt misbrug og tyveri af ejendom, idet de forsøger at etablere et internationalt juridisk miljø for at skjule disse terrorhandlinger.”

Erklæringen slutter således: “Endnu en gang opfordrer vi indtrængende alle relevante internationale organisationer til håndfast at tage fat på de vigtigste faktorer, der ligger til grund for udbredelsen af terrorisme i de tyrkisk-besatte områder ved at adressere selve besættelsen og sikre, at gerningsmændene gøres ansvarlige.”

Kilder:

Anonymous, 2023: US imposes sanctions on 2 Turkey backed Syrian militias and the groups’ leaders. ANF, 18 Aug. 2023.

Anonymous, 2023: SDF welcomes US sanctions targeting Al-Amshat and Al-Hamzat terrorist militias. ANF, 19. Aug. 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland