Vi kræver stadig folkeafstemning om EU

Vi kræver stadig folkeafstemning om EU

Det Radikale Venstre ønsker at blokere for en folkeafstemning om Danmarks tilknytning til EU ved at lave en alliance med andre partier på Christiansborg.

MEP Rina Ronja Karia kalder initiativet ”dybt uholdbart” og ”meget problematisk for det danske folkestyre”. Hun kræver, at danskerne bliver hørt om deres holdning til EU.

”Det er fuldkommen uhørt, at politiske partier og folkevalgte politikere vil forhindre den danske befolkning i at blive hørt på den her måde. Det er dybt problematisk for det danske folkestyre,” siger hun.

Rina Ronja Kari mener desuden, at dette initiativ kun understreger, at der er meget langt mellem de politiske partier på Christiansborg og den danske befolkning.

”Vi har set adskillige gange, at politiske partier – herunder De Radikale – har anbefalet at overdrage mere og mere af den danske selvbestemmelse til EU. Men befolkningen er gentagne gange gået imod politikerne og har stemt nej. Vi så det senest i december 2015, hvor alle disse partier anbefalede et ja til at afskaffe Danmarks retsforbehold. Alligevel stemte et flertal af danskerne stik imod politikernes anbefalinger,” påpeger hun.

Indland NYHEDER