Vi vil stå sammen

Vi vil stå sammen

En gruppe peshmerga-styrker i Sydkurdistan/Nordirak udtalte til Firatnews, at man støttede PKK-guerillaer og YPG/YPJ i tilfælde af, at de blev angrebet af det tyrkiske militær. Peshmerga-styrkerne udtalte endvidere, at man ikke ønskede det tyrkiske militærs tilstedeværelse i Sydkurdistan, da det krænkede deres suverænitet og skabte en bekymring for regionens fremtid. Guerillaerne anså Tyrkiet som en besættelsesmagt, som kun havde til hensigt at gennemføre sin egen politik.

En af repræsentanterne for peshmerga-styrkerne, Hewkar Evdila Remezan, sagde: “Vi ønsker ikke, at det tyrkiske militær befinder sig i vores land og beder dem om omgående at forlade området, da de ikke har ret til at være her. Lad mig understrege en ting og det er, at i sidste ende så er peshmerga- og guerillastyrkerne kurdiske frihedskæmpere, som kæmper for den samme sag og det samme folk. Hvis guerillaerne bliver angrebet, så vil vi forsvare dem med vores liv, også hvis de tyrkiske styrker angriber PKK guerilla-styrkerne. Et angreb mod PKK guerillaerne er et angreb mod peshmergaerne. Her fra vil vi sende et budskab til Mesut Barzani og det er, at de omgående skal sende besættelsesmagten Tyrkiet ud af vores region”.

En anden pesmerga, Aso Evdila Hadi, udtrykte, at man ikke kan være venner med nogen, som angriber ens brødre og søstre i Nordkurdistan/Østtyrkiet. Hadi: “Tyrkiet massakrer, dræber, torturerer og undertrykker kurderne i nord og samtidig ønsker de at samarbejde med kurderne i syd. Denne dobbeltmoral kan vi ikke acceptere og derfor siger vi igen og igen, stop krigen mod kurderne og bak i stedet op om vores kamp mod IS.

Alt i alt så pointerede peshmerga-styrkerne, at guerilla- og pesmergastyrkerne var det kurdiske folks forsvarsenhed, som langt de fleste af folket støttede. Eksempelvis kæmper guerillaer og pesmergaer den dag i dag flere steder ude i fronten side om side mod IS, da vi er en enhed, som kæmper for de samme idealer og mål. Tyrkiet ønsker, at guerilla- og pesmergastyrkerne starter en intern væbnet kamp, men det kan de godt glemme alt om, afsluttede pesmergastyrkernes talmand med at sige til de fremmødte journalister.

Indland NYHEDER