FEY-KURD: Den tyrkiske regerings handlinger mod våbenhvilen

FEY-KURD: Den tyrkiske regerings handlinger mod våbenhvilen

AKP-regeringen forsøger at manipulere med den kurdiske våbenhvile og med massakren i Ankara den 10. oktober. Det mener Sammenslutningen af de Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY-KURD).

FEY KURD fortæller til Nûdem, hvorfor AKP-regeringen i Tyrkiet ønsker fortsat krig, selvom Kurdistans Arbejderparti (PKK) har erklæret en ny våbenhvile.

“Så snart det var tydeligt for enhver, at PKK ville erklære våbenhvile, annoncerede AKP, at de ikke var interesseret i den, men tværtimod ville “fortsætte krigen til den bitre ende”. Efter deklarationen var offentlig, gik regeringen øjeblikkeligt i gang med at øge deres militære operationer og fængslede civile. Disse handlinger viser tydeligt AKP’s intention om fortsat krig. AKP forsøger helt åbenlyst at skabe en atmosfære af krig, for at nå deres mål ved det kommende valg den 1. november,” fortæller FEY-KURD til Nûdem.

FEY-KURD’s analyse af hvorfor de politiske operationer startede, efter at den kurdiske våbenhvile blev offentliggjort efter massakren i Ankara den 10. oktober: “Ankara-massakren (102 dræbte civile) blev udført for at undertrykke den kurdiske befrielsesbevægelse og de demokratiske kræfter i Tyrkiet. Denne massakre har saboteret den positive atmosfære, som en våbenhvile ville have ført med sig. Efter massakren udnyttes situationen til at angribe de selvsamme som var ofrene i Ankara. Mange borgmestre og HDP-ansatte bliver anholdt. Der er ingen borgmestre tilbage i Agri, Igdir, Kars, Erzurum, Van og Mus. Præcis ligesom det var de demokratiske kræfter som var målet i Ankara-massakren, er det de demokratiske kræfter som fortsat er målet for masseanholdelserne.”

Derfor mener FEY-KURD, at er tydeligt, at AKP-regeringen forsøger at udnytte våbenhvilen og massakren til deres egen fordel.

Herudover opfordrer FEY-KURD alle de globale demokratiske kræfter og de demokratiske kræfter i Tyrkiet til at modstå denne politik, og de må udvikle en demokratisk opposition for at afhjælpe den nuværende demokratiske krise i Tyrkiet.

Indland NYHEDER