BOMBEANGREB MOD HDP’S PARTIKONTORER

BOMBEANGREB MOD HDP’S PARTIKONTORER

Her til morgen er der sket to bombeeksplosioner, rettet mod det prokurdiske parti: Folkets Demokratiske Parti, HDP’s partikontorerer i de tyrkiske byer i Mersin og Adana.

Eksplosionen i Adana fandt sted i morges på HDP’s kontor i Cemal Gürsel Gaden. HDP Seyhan distriktets medformand Hüseyin Beyaz oplyste til Firatnews, at fire personer var blevet såret ved angrebet, herunder partisekretærerne İbrahim Yakut og Selahattip Piskin. Brandvæsenet slukkede en brand, der var brudt ud, og de sårede blev bragt til hospitalet. Bygningen blev svært beskadiget, og vinduer i nærliggende bygninger blev smadret af virkningerne af eksplosionen.

Mens politiet afspærrede området omkring bygningen, var der spændinger mellem politiet og en gruppe, der ankom.

Mersin HDP-medformand Didar Gül sagde, at bomben, der eksploderede i Mersin på HDP-kontoret formentlig, var skjult i en urtepotte, som indeholder en plante sendt til kontoret i går. Hun sagde, at planten var blevet placeret på balkonen, hvor eksplosionen fandt sted. Han tilføjer, at det var ikke tilfældigt, at eksplosionen havde fundet sted på den dag, hvor HDP holder et valgmøde i byen.

Mersin HDP-kandidat Dengir Mir Mehmet Firat sagde i forbindelse med eksplosionen følgende: 
“På trods af den provokation skal vi fortsætte med at fastholde vores fatning. I går havde vi et folkemøde i Adana, og i dag har vi et i Mersin. Det faktum, at eksplosionerne fandt sted samtidig viser, at det var planlagt. Der har været mange angreb på vores parti, fordi visse mennesker frygter, vi vil komme over spærregrænsen ved valget. Men der er ingen mening i at frygte det uundgåelige. Regeringen vil blive betragtet som dem, der står bag alle disse angreb, såfremt den ikke kan beskytte sine borgere.”

Indland NYHEDER Udland