Eva Flyvholm: Vi kæmper sammen imod fascisme og undertrykkelse

Enhedslistens folketingskandidat, der stiller op i Sjællands Storkreds Eva Flyvholm påpeger mange fællesnavner, når det handler om kurdere og Enhedslisten. ”Vi står sammen om kampen for demokrati, selvbestemmelse og socialisme samt at vi sammen kæmper imod fascisme og undertrykkelse,” siger Flyvholm.

Vi støtter den demokratiske revolution i Rojava

Eva Flyvholm har i kraft af sin nuværende stilling som international sekretær hos Enhedslisten dyrket en del kendskab til det kurdiske spørgsmål. Hendes kendskab blev uden tvivl styrket, da hun sammen en delegation tog ned til Kurdistan tilbage i efterår 2014. Enhedslistens delegation tog nemlig ned til Kurdistan tilbage i november 2014 i fem dage. Delegationen havde holdt møder med Peshmergaministeriet i Sydkurdistan/Nordirak samt YPG- og YPJ-styrker i Rojava/Nordsyrien. Under opholdet havde delegationen blandt andet besøgt flygtningelejre, selvstyrets parlament, menneskerettighedsministeren fra det kristne mindretal og de kurdiske selvforsvarsstyrker.

Læs mere om Delegationens tur til Kurdistan her

I et interview med Nûdem fortæller Eva Flyvholm, hvorfor det var vigtigt at tage ned til Rojava, imens krigen hærgede kurdiske områder i Irak og i Syrien. ”Det er vigtigt at vi gør alt vi kan for at støtte kurderne i at forsvare sig mod IS. Og det var vigtigt at se flygtningesituationen og selv blive klogere. Og så er det vigtigt at vise at vi støtter den demokratiske revolution i Rojava.”

Mere fokus på kurdiske kvindekamp

I interviewet fortæller Eva Flyvholm også, hvad det var, der gjorde kurdiske kvindelige krigere kom i mediernes fokus. Men Eva mener ikke at fokusset har været tilstrækkeligt. Dette udtyrkker hun således:

”Det er jo en kamp for demokrati og kvindefrigørelse. Det er rigtig vigtigt. Og de har kæmpet meget modigt både kvinder og mænd. Jeg synes også de demokratiske reformer, og ligestilling af mænd og kvinder i politik er vigtigt at have fokus på, selv om det har været mindre i medierne.”

En anstændig og solidarisk udenrigs- og flygtningepolitik

Ved henvisning til sine iagttagelser i diverse flygtningelejre fortæller Eva Flyvholm, at det for hende i valgkampen har været vigtigt at kunne fortælle folk, hvordan flygtningesituationen er. Hendes egne observationer af flygtningestatus i Rojava har ifølge Eva lukket munden på Dansk Folkeparti og de borgerlige et par gange, da emnet kom til flygtninge i diverse debatmøder, hun deltog.

Flygtningepolitik har derfor været en af Eva Flyvholms mærkesager, hun gik til valg på. En anstændig og solidarisk udenrigs- og flygtningepolitik, hvor man blandt andet skal hjælpe mennesker, der er flygtet fra IS’ angreb er et af emner, Eva har været optaget af under valgkampen.

Desuden har Eva i sin valgkamp sat meget fokus på bedre kollektiv trafik og bedre forhold for arbejdsløse.

Eva Flyvholm er opstillet i Sjællands Storkreds. Hvis man bor i Region Sjælland for eksempel Roskilde, Ringsted, Holbæk, Køge eller Nykøbing Falster kan man stemme på Eva Flyvholm.

 

PORTRÆT