Interview med Eva Flyvholm om det kommende folketingsvalg

Nûdem har interviewet Eva Flyvholm, folketingskandidat for Enhedslisten i Sjællands Storkreds. Vi har blandt andet spurgt hende om, hvad hun vil kæmpe for, hvis hun bliver valgt ind i Folketinget, og hvad det skyldes, at hendes parti ligger godt i de seneste meningsmålinger.

Nûdem: Hvad vil du kæmpe for, hvis du bliver valgt ind i Folketinget?

Eva Flyvholm: Jeg vil kæmpe for mere fællesskab, lighed og solidaritet. Det gælder både i Danmark, hvor vi skal have bedre forhold for dem, der har mistet arbejdet eller er syge, og ude i verden, hvor alt for mange mennesker lever med krig, undertrykkelse og fattigdom. Fred, demokrati og chancen for et godt menneskeliv skal også gælde, hvis man er født i Irak, Palæstina eller Swaziland.

Jeg er kandidat for Enhedslisten på Sjælland, hvor jeg selv er vokset op uden for Holbæk. Her vil jeg kæmpe for god offentlig transport med tog og bus, arbejdspladser, uddannelsessteder, natur og økologisk landbrug, for at styrke vores landområder.

Nûdem: Hvad er dine tre mærkesager?

Eva Flyvholm: Det er følgende:

Arbejde til alle – et fælles ansvar

Vi skal skabe arbejdspladser ved at renovere vores skoler, hospitaler og plejehjem. Vi skal behandle arbejdsløse og syge ordentligt. Dagpengeperioden skal forlænges, og dagpengene gøres lettere at optjene. Vi skal dele arbejdet, så ingen går ned med stress, mens andre går ledige.

En mere solidarisk og fredelig verden

Alle mennesker skal have mulighed for at leve et liv i tryghed og frihed. Vi skal støtte de demokratiske kræfter, der kæmper mod krig og undertrykkelse. Det gælder kurdere, der kæmper mod IS, palæstinensere, der længes efter frihed, og demokratiforkæmpere i Swaziland. En mere fredelig, retfærdig og demokratisk verden kan kun vindes, hvis vi står sammen.

EU og sparekniven ud af velfærden

Det skal være slut med nedskæringer og privatisering af velfærden. Færre pædagoger, lærere og SOSU’er betyder dårlige forhold for vores børn og ældre. Sparekniven kommer blandt andet fra EU, der med trusler om milliardbøder tvinger danske kommuner til at skære ned, også selvom der er penge i kassen. Vores velfærd skal styres af befolkningen – ikke af EU.

Nûdem: Dit parti ligger godt i de seneste meningsmålinger. Hvad skyldes dette?

Eva Flyvholm: Jeg tror, at folk længes efter mere fællesskab og tryghed. Det står vi for i Enhedslisten. Vi vil behandle mennesker ordentligt og sikre, at der er hjælp, hvis man mister sit arbejde eller bliver syg. Regeringen har sammen med de borgerlige partier lavet reformer, som har gjort folk fattigere. Det tror jeg, at mange er skuffede over, og derfor er gået over til os.

Vi vil også tage bedre imod mennesker, der flygter fra krig og forfølgelse. Det er et fælles ansvar. Jeg tror mange stemmer på os, fordi de vil have en mere menneskelig flygtninge- og udenrigspolitik.

Nûdem: Der er ret tæt løb mellem rød og blå blok. Hvad skal den røde blok gøre, for at hive sejren med hjem?

Eva Flyvholm: Hvis rød blok skal vinde over Lars Løkke, så er det på tide, at Socialdemokraterne viser, at de er klar til at føre en rød og solidarisk politik. Det betyder, at de for alvor skal gøre noget for de mennesker, der har mistet deres arbejde og er blevet fattigere – altså sikre et bedre dagpengesystem, flere penge til kontanthjælpsmodtagere og bedre forhold for syge.

PORTRÆT