Den tyrkiske og iranske hær bombarderer kurdiske guerilla-områder

Den tyrkiske og iranske hær bombarderer kurdiske guerilla-områder

HPG’s (People’s Defense Forces) pressecenter rapporterede i en skriftlig erklæring, at den iranske hær har bombarderet PKK’s forsvarszoner i Qandil-området. I en særskilt udtalelse meddelte HPG, at den tyrkiske hær fortsatte sine forsendelser, bombardementer og luftaktiviteter i Kurdistan området.

HPG har meddelt, at iranske tropper, der er sat på vagtposter i Qandil, gennemførte et borbardement med tungt artilleri mellem kl. 08:00 til 18:00 den 25. april. Bombardementet var sigtet mod områderne Dola Kokê, Hill Martyr Dilbirîn og Hill Martyr Ronahî.

Ifølge erklæringen udførte ubemandede luftfartøjer fra den iranske hær rekognosceringsflyvninger over områderne Hill Martyr Ronahî og Hill Casusan I Dola Kokê mellem 20:30-21:30 den 26. april.

Med henblik på den stigende luftaktivitet over guerilla-områder, fortæller HPG, at ubemandede luftfartøjer fra den tyrkiske hær gennemførte rekognosceringsflyvninger over Avashin-området ved PKK’s forsvarszoner fra om morgenen den 27. april til middagstid den 28. april, og videre til Kashura-området ved Metina grænsen mellem 04:00-05:00, og Zap-regionen og grænsen mellem 05:00-10.00 den. 27. april. En aktivitet af tyrkiske krigsfly fandt også sted i Kashura mellem 22:00-22:30 den 26. april.

Ifølge erklæringen, blev intense rekognosceringsflyvninger også gennemført over Martyr Serxewbun og Martyr Ferhat-områderne mellem 00:00-03:00 den 28. april, og Martyr Kendal-området mellem 18:00-23:30 samt Apê Musa-området mellem 21:00- 01:00 den 27. april.

Tyrkiske helikoptere udførte også flyvninger over Apê Musa-området mellem 13:00-00:00 den 26. april.

HPG fortæller også, at tyrkiske tropper foretog tunge forsendelser i Ameds (Diyarbakir) Fargin-distrikt og dæmningen den 25. april, som har øget miltært tilstedeværelse i området, mens landsbyvagter opretter sikkerhedspunkter omkring Îlon-bjerget.

Ligeledes meddeles der, at den tyrkiske hær også har foretaget tunge forsendelser fra Bingöl til vagtposterne i Suveren, Gap og Ucur i Genc-distriktet den 25. april.

HPG tilføjer, at tyrkiske tropper, der er udstationeret på vagtposter i Maymun og Gülyazi ved grænsen til Heftanin, har gennemført et bombardement mellem 11:30 til 12:30 den 28. april, hvor Martyr Kendal-området i forsvarszonerne i Kandil var målet med haubits- og morterangreb.

Det er ikke blevet rapporteret, om der har været nogle tilskadekomne under angrebene, alt imens fortsatte militære angreb fra den tyrkiske hær og truer med at afspore fredsforhandlingerne; og angreb fra Iran kan sætte en stopper for våbenhvilen mellem PJAK og den iranske stat.

Denne artikel er bragt i Kurdish Question og er oversat af Nûdem-redaktionen.

Indland NYHEDER Udland