Interview med Ibrahim Benli, kandidat til Europa-Parlamentet for Enhedslisten

Interview med Ibrahim Benli, kandidat til Europa-Parlamentet for Enhedslisten

Kan du præsentere dig selv?

Jeg er 45 år gammel og far til tre skønne døtre. Oprindeligt er jeg uddannet journalist fra Tyrkiet og har en kandidatgrad i Kultur- og Sprogmødestudier fra Roskilde Universitetscenter. Jeg sidder i kommunalbestyrelsen i Herlev for Enhedslisten. Til dagligt er jeg konsulent hos Kommunernes Landsforening.

Hvad vil du arbejde for?

Udfaldet af valget bliver afgørende for kampen for grøn omstilling, bedre løn- og arbejdsvilkår på tværs af Europa og ikke mindst for respekten for menneskerettigheder -ikke kun i Europa, men også i resten af verden.

Jeg vil arbejde for, at EU ikke tilsidesætter sine demokratiske værdier til fordel for markedets interesser. Jeg går til valg med et brændende ønske om at skabe et Europa, hvor vi sætter fuld fart på klimahandling, hvor vi tager godt imod mennesker på flugt, og hvor vi sender regningen til de rigeste.

Hvordan ser du på det kurdiske spørgsmål?

Det kurdiske spørgsmål handler om at anerkende basale rettigheder for en af verdens største nationer uden eget land. En befolkningsgruppe på 40-45 millioner mennesker på verdensplan har navnlig i de sidste 100 år været frataget retten til at undervise i eget sprog og dyrke deres kultur.

Det kurdiske spørgsmål er et politisk spørgsmål, som skal løses med en politisk løsning. Men dette kræver en politisk vilje, som først og fremmest skal sørge for, at tusindvis af kurdiske politiske fanger, heriblandt Selahattin Demirtaş, bliver løsladt.

NYHEDER PORTRÆT