Baluken: “AKP skal forhandle med Abdullah Öcalan og KCK”

Baluken: “AKP skal forhandle med Abdullah Öcalan og KCK”

HDP-parlamentariker Idris Baluken udtalte i går, at AKP ikke viste tegn til forhandlingsvilje, når det gjaldt løsningen af den kurdiske konflikt.

Idris Baluken sagde direkte, at “hvis AKP vil tale om nedlægning af våben, så skal det foregå med KCK og Öcalan, da det var deres beslutning, der var nødvendig. Det er vigtigt, at kontakten med Öcalan vedligeholdes, da man kan frygte, at AKP, hvis de får et godt valg, vil droppe den nuværende våbenhvile, og det vil kun skade en kommende fredsproces.”

Baluken udtrykte, at AKP skulle komme med konkrete handlinger, som kan ses og mærkes, og at man var træt af alt den tomme og unødvendige snak. “Handling var ordet, som er gældende, alt andet er meningsløst og dobbeltmoralsk. Det nytter ikke noget at komme med forslag om, at våbnene skal nedlægges permanent, så længe at man ikke selv kommer med konkrete handlinger, som kan ses,” sagde Baluken.

Fortsat isolation

Imrali-delegationen har endnu en gang officielt ansøgt om at kunne besøge Öcalan, men der er stadig ikke kommet et svar. ”Denne sene besvarelse er udtryk for statens isolationspolitik over for kurderne og deres folkeleder. Det er en tendens, som ikke bliver anset med positive briller fra kurdernes side af og er samtidig meget bekymrende,” sagde Baluken

Baluken sagde også, at hvis AKP ikke havde andre hensigter, så havde de helt klart vist mere samarbejdsvilje og udført nogle af de nødvendige reformerne. “På den ene side får vi af regeringen at vide, at vi kan besøge Öcalan, når vi ønsker det, og på den anden side venter vi flere uger på at få tilladelse. Det er noget af en modsigelse, og til tider er vi uforstående over for det,” sagde Baluken.

Konkrete tiltag nødvendige

AKP provokerer PKK med at handle og bruge våben samtidig med, at man prøver at fjerne HDP fra forhandlingsbordet, og det er endnu en bekymrende tendens, udtrykte Baluken.

Eksempelvis har KCK’s seneste udmelding lagt endnu et pres på AKP og tvunget dem til at handle for hvis ikke, så vil konsekvenserne i værste tilfælde være skadelige for alle parter. Opfordringen om der nu skal ske konkrete handlinger, falder ikke i god jord hos AKP.

“KCK’s udmeldning om at igangsætte konkrete forhandlinger og få inkluderet observatører ude fra, er et klart tegn på, at de ønsker en permanent fred, da det vil være til gavn for alle parter. Regeringen skal tage disse ønsker seriøst og lytte til dem,” sagde Baluken.

Kilde: Firatnews.com

 

Indland NYHEDER Udland