Det tyrkiske luftangreb d. 19. – 20. november 2022

Det tyrkiske luftangreb d. 19. – 20. november 2022

Udenrigsministeriet  i den Autonome Administration i Nord- og Østsyrien udsendte d. 21. november denne rapport om angrebet:

Resultatet af den tyrkiske luftmilitære operation i regionerne i det nordøstlige Syrien og det nordlige landskab i Aleppo

Introduktion

Den 19. november 2022, kl. 22:45, indledte tyrkiske fly 25 razziaer mod regionerne i det nordøstlige Syrien, hvor 50 krigsfly og 20 droner deltog i operationen. De lettede fra Amed Lufthavn (Diyarbakir) og rettede deres angreb mod områder i Syrien og Kurdistan-regionen i Irak.

Den tyrkiske militæroperation, som kaldes Claw-Sword, varede i 12 sammenhængende timer, og angrebene blev rettet mod infrastrukturen og serviceinstitutionerne i byerne i det nordøstlige Syrien. Det medførte tab af civile liv og snesevis af sårede. Derudover angreb tyrkiske fly et børnehospital, der var under opførelse i byen Kobani.

Ifølge statistikker udstedt af de syriske demokratiske styrker (SDF) varede militæroperationen 12 timer, og antallet af civile, der mistede livet, nåede indtil forberedelsen af ​​denne rapport 14 fra det syriske regimes styrker og 11 civile, inklusive en journalist. Derudover blev 4 civile såret, to medlemmer af vagtmandskabet ved kornsiloerne i landområdet vest for Darbasiyah, samt 12 medlemmer af det syriske regimes styrker.

Derik

Tyrkiske fly udførte et luftangreb på landsbyen Takl Bakl nær Mount Qara Chok uden for byen Derik, hvilket førte til ødelæggelsen af ​​Al-Suwaidiyya/ Takl Bakl kraftværket, samt tab af civile liv. Ganske kort efter, at folk var gået ud for at redde de sårede og lede efter døde og forsvundne personer, styrede et tyrkisk krigsfly ifølge øjenvidner mod de folk, der var forsamlede i området, og derfor mistede 7 civile livet, mens yderligere tre andre blev såret.

Dødstallet for civile, der mistede livet i det tyrkiske angreb, har foreløbigt nået 9 civile, foruden journalisten fra Hawar News Agency, Essam Abdullah, som også mistede livet. Derudover blev 8 andre civile såret under det tyrkiske razzia på Takl Bakl elkraftværket, hvilket førte til afbrydelse af elektriciteten i området.

Zarkan (Al-Darbasiyah)

Tyrkiske krigsfly angreb kornsiloer i landsbyen Dahr al-Arab, 20 km vest for byen Darbasiyah, hvorved to medlemmer af kornsiloernes vagtmandskab døde, udover at bombningen forårsagede alvorlige skader på kornsiloerne.

Kobani

Tyrkiske krigsfly angreb byen Kobani gennem mere end 5 på hinanden følgende razziaer, efterfulgt af tungt artilleri og mortergranater. Razziaerne var på følgende områder:

• • Jarablus Road, Kobani-skoven, vest for Kobani.

• • Kanya Kurdan, landsbyen Halenj i den vestlige del af Kobani-området.

• • Mishta Al Nour Hill.

Razziaerne blev gentaget næste morgen kl. 09:30 hvor de sårede STÊRK TV-korrespondent Muhammad Jarada, som dækkede angrebene. Derudover mistede medlemmer af den syriske hær livet i disse razziaer.

Den tyrkiske bombning af byen Kobani var også rettet mod et børnehospital under opførelse.

Ud over de tyrkiske razziaer var artilleribeskydning fra den tyrkiske hær rettet mod omgivelsen af ​​byen Tal Rifaat (der rummer flere flygtningelejre, o.a.) i det nordlige Aleppo.

Konklusion

Tabel med en foreløbig statistik over den tyrkiske bombning af det nordøstlige Syrien

Deltog i operationen50 tyrkiske krigsfly og 20 droner
Bombede mål11 steder i det nordøstlige Syrien
Civile ofre11 døde og 6 sårede
Journalister1 død og 1 såret
Det syriske regimes styrker14 døde og 12 sårede

Det barbariske tyrkiske angreb på regionerne i det nordøstlige Syrien er en del af den udenrigspolitik, som den tyrkiske stat fører for at eksportere sine hjemlige kriser, som den lider under, især efter terrorangrebet i Taksim-området i Istanbul. Det blev brugt som påskud for at retfærdiggøre statens militære operationer, i et forsøg på at bringe den tyrkiske indenlandske opposition til tavshed. Det var også klart, at terrorbombningen i Istanbul primært var designet til at blive brugt politisk til at skabe en tyrkisk dagsorden i regionerne i det nordøstlige Syrien. Den tyrkiske stat overtrådte internationale konventioner og krydsede regionale landes grænser med sine krigsfly og droner, da den annoncerede, at den brugte det syriske luftrum i operationer rettet mod det nordøstlige Syrien for første gang siden 2019.

Den tyrkiske stat iværksatte sine angreb, fordi den for tiden gennemgår en vanskelige periode i sin inden- og udenrigspolitik og i den økonomiske situation i landet. Hertil kommer det forestående parlaments- og præsidentvalg i juni 2023. Derfor anser den tyrkiske stat det for nødvendigt at angribe det nordøstlige Syrien og de ubevæbnede civile, som bor i området, sammen med grænsevagtstyrkerne, som er medlemmer af den syriske hær.

Derudover kom den tyrkiske luftoperation forud for den 19. runde af Astana-konferencen, som Tyrkiet søger at deltage i med et nyt forhandlingskort og nye deeskaleringsplaner. Det tyder på, at den intense barbariske bombning, som Tyrkiet udførte, havde det formål at sætte en kile ind i den autonome administration i Nord- og Østsyrien og i de syriske demokratiske styrker, samt at svække den syriske regering. Disse tyrkiske forsøg vil i sidste ende blive brugt indenlandsk til fordel for Erdogan og Retfærdigheds- og Udviklingspartiet ved næste valg.

Bemærk: Dødstallet kan stige i fremtiden, fordi nogle sårede personer befinder sig i en kritisk situation.

Udenrigsministeriet

Den Autonome Administration i Nord- og Østsyrien

Kilder: Department of Foreign Relations. Autonomous Administration of North and East Syria. Medyanews, 23- November 2022. Syria.liveuamap.com fra 20-24. November 2022.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER