Enhedslisten stiller selvstændigt op til næste EU-valg

På Enhedslisten årsmøde blev det i går afgjort, at partiet stiller selvstændigt op til Europarlamentsvalget. Hidtil har partiet været repræsenteret af Folkebevægelsen mod EU.

I 2019, når danskerne skal i stemmeboksen til europaparlamentsvalget, får de for første gang mulighed for at sætte kryds ud for liste Ø. Det besluttede de delegerede i går på Enhedslistens årsmøde. Resultatet ændrer til gengæld ikke på partiets holdning til EU.

Med stemmerne 241 for, 86 imod og 17, der undlod at stemme, blev der skrevet historie i det venstreorienterede parti.

Folkebevægelsen mod EU: Vi overlever uden Enhedslisten

Selvom Enhedslisten har valgt at stille selvstændigt op til det næste Europaparlamentsvalg, bliver det modtaget med ophøjet ro hos Folkebevægelsen mod EU.

”Jeg ville hellere have set et andet resultat. Nu må vi indrette vores arbejde efter, at vi nu er to modstanderlister, og det kan jo også have sine fordele,” siger Folkebevægelsens landssekretær Poul Gerhard Kristiansen til DR nyheder.

Poul Gerhard Kristiansen regner dog med, at bevægelsen overlever, selvom Enhedslisten stiller selvstændigt op til Europaparlamentsvalget.

”Der er sådan set afsagt dødsdom over Folkebevægelsen op til flere gange. Blandt andet dengang Juni-bevægelsen brød med os, hvor vi var tæt på at ryge ud, og det er sådan set os, der er tilbage. Selvfølgelig er det en ny situation, men det giver os også nye muligheder for en flerpolitisk bevægelse,” siger han til DR Nyheder.

Indland NYHEDER