Fængslet HDP-politikere vil ikke bøje sig overfor fascismen

Fængslet HDP-politikere vil ikke bøje sig overfor fascismen

I november 2016 blev HDP-medformænd Selahattin Demirtaş og Figen Yüksekdağ arresteret sammen med 10 HDP-parlamentsmedlemmer. I anledning af fjerde årsdagen for deres fængsel siger de følgende. 

Tidligere HDP-medformand Figen Yüksekdağ:

“Angreb mod vores parti, der repræsenterer folks, kvinders og menneskehedens håb, fortsætter uformindsket. Men selvfølgelig forlader vi ikke håbet. De, der troede, de kunne slå os tager fejl.”

Tidligere HDP-medformand Selahattin Demirtaş:

”Deres drømme om at ødelægge HDP er blevet mareridt. Hvad havde vi sagt før? Vi er hårde nødder at knække, dine tænder falder ud, når du prøver at tygge os. Og i dag er den dag. Dette er grunden til, at vi modstår, vi vinder.”

HDP-politiker Sebahat Tuncel:

”Der er gået fire år siden det politiske kup mod HDP, og i denne proces er den politiske og økonomiske krise i Tyrkiet blevet dybere. Vores kamp vil helt sikkert lykkes. Ingen burde tvivle på det.”

HDP-politiker İdris Baluken: 

”Med vores faste overbevisning lover vi alle vores folk og kammerater, at vi vil fortsætte vores kamp.” 

HDP-politiker Çağlar Demirel:

“Fire år er gået. Hvad har ændret sig i Tyrkiet? Undertrykkelse, assimilering, arrestationer er steget. Vi har altid sagt, at 4. november var et politisk kup. Dette politiske kup fortsætter.” 

HDP-politiker Abdullah Zeydan:

“HDP har været i stand til at stå højt mod denne ubarmhjertige undertrykkelse.”

HDP-politiker Gültan Kışanak: 

“Vi holdes som politiske gidsler. Men jeg vil endnu en gang udtrykke, at vi aldrig har bøjet os overfor fascismen, og at vi aldrig vil!”

Kilde: HDP.org.tr

NYHEDER