PYD takker det danske Folketing

PYD takker det danske Folketing

“Til Folketingets formand Henrik Dam Kristensen

På vegne af Det Demokratiske Unionsparti Danmark (PYD Danmark) påskønner vi, at den øverste danske myndighed, det danske Folketing, som deler den samme alvorlige bekymring overfor Erdogans militære aggressioner i Nordsyrien, (Rojava), som vi gør i PYD Danmark.

PYD Danmark vil gerne takke det danske Folketing for at gå forrest i at udtrykke en klar og præcis holdning til Erdogans umenneskelige handlinger ved den 12.11.2020 at udtale, at man finder “Erdogans militære aggressioner i kurdisk-dominerede områder i Syrien uacceptabel”.

Vi får – i PYD Danmark – hver dag meldinger om, at Erdogans styrker og hans samarbejdspartnere i ISIS har begået nye uhyrlige overgreb og slået uskyldige civile ihjel i de kurdisk-dominerede områder, hvorfor Folketingets udtalelse er bydende nødvendig og særdeles vigtig.

PYD Danmark takker det danske Folketing for at bede den danske regering om at iværksætte et samarbejde i EU, for at skærpe holdningen til Tyrkiet og til at støtte op om EU-sanktioner, som Frankrig efterspørger.

Vi håber, at Folketinget og stillerene af udtalelsen vil hjælpe os videre, så denne udtalelse kan danne præcedens for, at andre europæiske lande vil følge Danmarks eksempel, og dermed sætte en klar og samlet EU-linje i forhold til de anti-demokratiske kræfter i Tyrkiet.

Slutteligt, vil vi gerne fremhæve, at vi i PYD Danmark værdsætter Folketingets prioritering af denne sag i tid, hvor verden befinder sig i midt i en global Covid-19 Pandemi.

PYD Danmark står til rådighed for det danske Folketing, Regeringen og de danske myndigheder, såfremt dette måtte være nødvendigt i forhold til vores arbejde.

Med venlig hilsen
Repræsentation af Democratic Union Party (PYD) i Danmark”

NYHEDER