Stammer og klaner i Raqqa, Tabqaog Deir ez-Zor forenes til støtte for SDF

Stammer og klaner i Raqqa, Tabqaog Deir ez-Zor forenes til støtte for SDF

Stammealliancerne i Raqqa, Tabqa og Deir ez-Zor understreger deres ultimative standpunkt med SDF mod det syriske regimes forsøg på at så splid og destabilisere regionen.

I en betydningsfuld demonstration af enhed har stammeklaner på tværs af Raqqa, Tabqa og Deir ez-Zor udsendt erklæringer, der bekræfter deres solidaritet med de syriske demokratiske styrker (SDF) i lyset af det syriske regimes forsøg på at starte et oprør. Erklæringerne kommer efter at gentagne angreb i Deir ez-Zor-regionen er blevet forpurret.

Al-Waldeh-klanen spillede en central rolle i denne forenede holdning og var vært for en stammesamling i Raqqa City. Sheiker og stammedignitarer fra forskellige klaner i Raqqa, Tabqa og andre regioner i det nordlige og østlige Syrien deltog i begivenheden og konsoliderede deres støtte til SDF.

Situationen i Deir ez-Zor, præget af gentagne mislykkede angreb og infiltration fra det syriske regimes lejesoldater, fik al-Agaidat-stammen og dens tilknyttede klaner, især al-Bakeir og al-Buchamil, til at udsende en resolut erklæring. Al-Bakeir-klanen udtrykte sin utvetydige støtte til SDF mod aggressionerne fra det syriske regimes lejesoldater rettet mod sikkerheden og stabiliteten i deres regioner.

I en anden erklæring tilbageviste al-Buchamil-klanen kraftigt det syriske regimes påstande om en “stammehær”, der kæmpede mod SDF. I stedet hævdede de, at alle stammer i Deir ez-Zor står forenet med SDF. Medlemmer af disse stammer samarbejder aktivt med SDF for at konfrontere det syriske regimes lejesoldater, ligesom de støttede SDF under ISIS’ nederlag.

Stammealliancerne i Raqqa, Tabqa og Deir ez-Zor understreger deres ultimative støtte til SDF mod det syriske regimes forsøg på at så splid og destabilisere regionen.

Kilde: 

Anonymous, 2023: Tribes and clans in Raqqa, Tabqa and Deir ez-Zor unite in support of the SDF. ANF News, December 17, 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland