YPJ angreb udslettede en tyrkisk base nær Manbij

YPJ angreb udslettede en tyrkisk base nær Manbij

Den 3. marts 2024 angreb Kvindernes Beskyttelses Enheder (YPJ) enbase for den tyrkiske besættelseshær på Al-Syada-fronten i landsbyen Sheikh Nasser nordvest for Manbij by. De påførte den tyrkiske besættelse smertefulde slag.

“Vores krigere gik veltilrettelagt og professionelt målrettet efter besætternes base. I første omgang angreb de fjendens positioner med mellemstore våben og fortsatte derefter med individuelle våben i en afstand af 20 meter. Som følge heraf lykkedes det vores krigere at komme ind i depotet, ødelagde flere våben og beslaglagde nogle af dem,” skrev YPJs Medie Center i en erklæring udgivet samme dag.

“Som et resultat af denne effektive operation lykkedes det vores krigere at eliminere 6 lejesoldater tilknyttet den tyrkiske besættelsesstat. De ødelagde besættelseshærens base fuldstændigt, herunder en 12, 5 meter tank. Derudover blev 2 Kalashnikov-rifler, et Browning-maskingevær, en trådløs enhed, en telefon og tyrkiske lejesoldat-id’er beslaglagt.”


Erklæringen fortsatte: “Efter en vellykket udførelse af operationen trak vores krigere sig sikkert tilbage til deres positioner. Efter at vores krigere fuldstændig havde ødelagde den tyrkiske besættelsesbase, blev den sat i brand, hvilket resulterede i en stor eksplosion, hviskonsekvenser er ukendte.”

Erklæringen konkluderede: “Som kvindebeskyttelsesenheder kom denne operation som en hyldest til mindet om de kvindelige kammerater, der har lidt martyrdøden under den tyrkiske besættelsesstat. Vi er en gengældelsesstyrke, der er fast besluttet på at sejre på vores rejse. Intet angreb på kvindelige ledere, hjemland eller resultaterne af kvinderevolutionen i Rojava vil passere uden et svar.”

Kilde:

Anonymous, 2024: 6 killed in YPJ raid on a Turkish base near Manbij. ANF News, 6. March 2024

Oversættelse: Jesper Brandt

KVINDER NYHEDER