Landbruget blomstrer i Rojava

Landbruget blomstrer i Rojava

Det kurdiske selvstyre i Syrien arbejder hårdt på at udnytte sine rige naturressourcer og landbrugspotentiale fuldt ud.

Hvede er en af ​​de mest dyrkede afgrøder i regionen og danner grundlaget for regionens landbrugsøkonomi. Byg er også en vigtig kornafgrøde. Udover hvede og byg dyrkes der også majs samt bomuld. Da bomuld er et vigtigt råmateriale, der bruges i tekstilindustrien, er dyrkningen af ​​dette produkt også en vigtig indtægtskilde. Krydderier som koriander og spidskommen dyrkes også i regionen, hvor bælgfrugter også dyrkes i vid udstrækning. Grøntsager som tomater, peberfrugter, agurker, auberginer, kartofler, løg og frugter som appelsiner, druer og figner dyrkes også i det kurdiske område i Syrien. Ud over disse landbrugsprodukter dyrkes der også afgrøder som pistacienødder og oliven i regionen, hvilket øger regionens landbrugspotentiale.

81.673 landmænd på 7,5 millioner dekar

Ifølge det det kurdiske selvstyre i Syrien arbejder 3.022 landmænd i Tabqa-kanton, hvor der dyrkes hvede, på 436.463 dekar. I Cizîrê-kanton, hvor der plantes hvede, byg, bælgfrugter, grøntsager, kartofler og frugter, arbejder 28.120 landmænd på 3.536.831 dekar. I Deir ez-Zor-kanton, hvor der dyrkes hvede, byg, bælgfrugter og grøntsager, arbejder 22.183 landmænd på 2.063.150 dekar. I Manbij-kanton, hvor der plantes hvede, bælgfrugter, kartofler og frugt, arbejder 3.487 landmænd på 101.753 dekar. I Raqqa-kanton, hvor der dyrkes hvede og byg, arbejder 17.854 landmænd på 578.635 dekar. I Eufrat-kantonen, hvor der dyrkes intensivt hvede, byg, bælgfrugter og kartofler, arbejder 7.007 landmænd på 804.794 dekar.

Store skader forårsaget af angreb

Den tyrkiske stat øger sine angreb på landbrugsarealer i det kurdiske område i Syrien og forårsager stor skade på afgrøder i høstperioden. Som et resultat af de seneste dages angreb blev snesevis af dekar landbrugsjord brændt til aske, og bønder led stor skade.

Beredskabs- og brandvæsenet i de demokratiske kommuner i de kurdiske områder i Syrien griber ind med det nødvendige udstyr og de nødvendige teknikker til at kontrollere og slukke de brande, der bliver startet af den tyrkiske hærs angreb på landbrugsjord og for at forhindre spredning af brand.

Kilde: Firatnews.com

NYHEDER Økologi