Kommunalvalg i det nordøstlige Syrien udsat

Kommunalvalg i det nordøstlige Syrien udsat

Kommunalvalgene i den selvstyrende region Nord- og Østsyrien, der var planlagt til næste uge, er blevet udsat endnu en gang og skal nu finde sted i august.

Den øverste valgkommission meddelte i Raqqa d. 6. juni, at kommunalvalget, der var planlagt til den 11. juni af den demokratiske autonome administration i regionen Nord- og Østsyrien (DAANES), er blevet udsat til den 8. august.

Beslutningen er baseret på en anmodning fra de politiske partier og alliancer, der deltog i valget. Årsagen til udsættelsen er den stramme tidsplan for valgkampagnen og behovet for at have tilstrækkelig tid til at kommunikere med internationale organisationer for at observere valget.

Den 21. maj opfordrede Kommissionen internationale organisationer til at overvåge valget for at sikre, at kommunalvalget bliver en succes, der hviler på integritet, gennemsigtighed og uafhængighed.

Den 30. maj sagde den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdoğan, at valget i det nordøstlige Syrien truede Tyrkiets “nationale sikkerhed”. “Tyrkiet vil aldrig tillade separatistorganisationen uden for vores sydlige grænser i det nordlige Syrien og Irak at etablere en terrorstat,” sagde han.

Kommunalvalget har til formål at decentralisere selvstyret og styrke det på lokalt plan. Baseret på den nye version af den sociale kontrakt, der blev vedtaget af DAANES i december 2023, er der udstedt en lov. Valget var oprindeligt planlagt til slutningen af maj, men måtte udsættes på grund af en forsinkelse forårsaget af en ændring i den lokale og administrativ lov.

I en kommentar fra nyhedsbureauet ANHA, Hawer News Agency, at udsættelsen ”kom på baggrund af kravene fra de politiske partier og alliancer, der deltog i valget i officielle breve, og partierne opfordrede den høje valgkommission i Nord- og Østsyrien til officielt at udsætte valget til en anden dato og forklarede dette med propagandaperiodens begrænsede varighed og for at sikre en tilstrækkelig periode til at henvende sig til internationale organisationer for at overvåge fremskridtene i valgprocessen i det nordlige og østlige Syrien. NØ Syrien.

De politiske partier og alliancer, der kræver udsættelse af valget, er:

· Syriens Demokratiske Råd.

· Alliancen af Folk og Kvinder for Frihed.

· Sammen om bedre service.

· Det Kurdiske Demokratiske Enhedsparti i Syrien.”

Kilder: 

Anonymous, 2024: Municipal elections in North-East Syria postponed. ANF News, 6. June 2024.

Anonymous, 2024: Delaying NE Syria’s Municipal Elections. ANHA, Hawar News Agency, 6 . June, 2024.

Oversættelse: Jesper Brandt

Nordsyrien NYHEDER