Le Monde Diplomatique Italy offentliggør appel “Tiden er kommet, frihed for Öcalan”

Le Monde Diplomatique Italy offentliggør appel “Tiden er kommet, frihed for Öcalan”

Den italienske version af det månedlige Le Monde Diplomatique –  der udkommer på mange forskellige sprog – har offentliggjort en appel “Tiden er kommet, frihed for Öcalan”, udarbejdet af den kurdiske venskabskomites italienske netværk og det kurdiske informationskontor i Italien.

Appellen understreger den mere og mere farlige situation i Mellemøsten og Tyrkiet og tilføjer, at den er ved at komme ud af kontrol.

”Det internationale samfund skal handle med det samme, stoppe volden og blodsudgydelserne. Ingen har lidt mere under denne vold end det kurdiske folk”, står der i appellen.

Appellen minder om, at ”kurderne kæmpede og besejrede Islamisk Stat, og på trods af krigen og angrebene fra Tyrkiet forsøger de at opbygge et nyt samfund i det nordlige østlige Syrien.”

Den minder også om fredsprocesforhandlingerne, der fandt sted i 2013-2015 mellem den tyrkiske regering og den fængslede kurdiske politiske leder Abdullah Öcalan og tilføjer, at ”på det tidspunkt forlod præsident Erdoğan pludselig forhandlingsbordet og kastede landet ud i nye krigskonflikter. Det er på tide at stoppe alt dette. Det er tid for en ny fredsproces. ”

Appellen fortsætter: ”Det er på tide at give Abdullah Öcalan, der har været konfronteret med en umenneskelig situation i 20 år, muligheden for at indtage sin rolle for at genoprette freden ved at afslutte hans isolation!

Kampagnen for Öcalans frihed opfordrer alle politikere, civilsamfundet og det bredere internationale samfund til at handle, før det er for sent.

Deltag i kampagnen for at åbne døre til fred og støtte vores opfordring.

– Isolationen skal straks ophøre!

– Den arresterede kurdiske politiske leder Abdullah Öcalan skal løslades!

– Den politiske forfølgelse af dissidenter fra alle samfundslag skal ophøre, og alle politiske fanger skal løslades!

– Tyrkiet skal afslutte sine militære operationer i det nordlige Irak og det østlige Syrien!

– En ny fredsproces bør startes,  fuldt ud støttet af internationale magters deltagelse! “

Kilde: Anonymous, 2021: Le Monde Diplomatique Italy publishes appeal “The time has come, Freedom for Öcalan”. ANF, 19. Febr. 2021.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER