Årsager til de øgede krav om Abdullah Öcalans fysiske frihed

Årsager til de øgede krav om Abdullah Öcalans fysiske frihed

Det drejer sig om dagligdagen i Nord-Øst Syrien; Fra at have arbejdet med sameksistens og ægte demokrati, gennem AANES-modellen, der stammer fra lederen Abdullah Öcalans demokratiske nationsprojekt, har det udviklet sig til et stadigt stigende krav om hans fysiske frihed, fordi det vil skabe sikkerhed for, at folket kan styre sig selv uafhængigt, og komme væk fra det etablerede globale system.

Af Mohammed Al-Sheikh, Manbij

Især Nord- og Østsyrien er vidne til forskellige daglige aktiviteter, der kræver fysisk frihed for lederen Abdullah Öcalan, og deres omfang udvides dag for dag på et tidspunkt, hvor procentdelen af krav i samme sammenhæng stiger rundt om i verden, og dette blev demonstreret af den globale kampagne “Frihed for Abdullah Öcalan, den politiske løsning på det kurdiske spørgsmål, hvoraf den sidste blev lanceret den 10. oktober i år.

I løbet af sin første måned spredte kampagnen “Frihed for Abdullah Öcalan, den politiske løsning på det kurdiske problem” sig til 31 lande og 105 centre på 6 kontinenter og fik følgeskab af tusindvis af kendte figurer. Det blev lanceret i begyndelsen fra 74 centre rundt om i verden samtidigt.

Politikere fra NE, Syrien fortæller om årsagerne bag stigningen i de aktiviteter, der kræver fysisk frihed for lederen Abdullah Öcalan i det nordlige og østlige Syrien, og stigningen i procentdelen af krav om hans frihed på verdensplan. Der er flere grunde til det, især rigtigheden af hans ideer, som er blevet tydelige, fordi de i dag udfolder sig i de autonome administrationsområder i Syrien.

Medlem af generalrådet for Det Demokratiske Unionsparti i Manbij og dets landdistrikter, Mahmoud Jammo, siger om dette: “Vi følger tanken om lederen Abdullah Öcalan, tanken om den demokratiske nation, som har haft en mærkbar indvirkning i Mellemøsten. Befolkningsgrupperne i Nord- og Østsyrien har sympatiseret med lederens filosofi ved dannelsen af AANES. Det er den tanke, der har givet os politikere den moralske motivation til at eskalere vores kamp for at deltage i kampagnen og kræve hans fysiske frihed.”

Han tilføjer: “Ekkoet fra denne kampagne har spredt sig bredt lokalt og globalt, da flertallet mange folkeslag i verden slutter sig sammen i solidaritet med lederens tanker, som er baseret på at sikre verdens folks rettigheder og frihed over for autoritære regimer og kapitalistisk modernitet.”

I dag ser politikeren Mahmoud Jammo folkenes frihed og frelse fra uretfærdighed i lederen Abdullah Öcalans fysiske frihed og frelse.

Medforkvinden for Modernitets- og Demokratipartiet i Manbij, Bissan Fadil, forklarer kvindelige politikeres tilslutning til den globale kampagne og siger: ” Det sker i solidaritet med den globale kampagne, fordi leder Abdullah Öcalan er et symbol på demokrati og en tænker, der opfordrer til folkenes broderskab og frihed, og fordi han kæmper mod kapitalisme og uretfærdighed.” Det er en kamp, der modsætter sig koloniale lande, så folk kan opnå deres frihed og demokrati, og at et liv i deltagelse kan sejre, som det er blevet klart i broderskabet dannet mellem befolkningsgrupperne i Nord-Øst Syrien.

Embedsmanden i Syriens fremtidspartis kommunikationsafdeling, Fahd Al-Shalash, tilskriver det øgede krav om leder Abdullah Öcalans fysiske frihed det, der var opnået med hans ideer, når de var blevet anvendt i dagligdagen og i brugen af arealerne i det nordlige og østlige Syrien, og peger på den autonome administration, der stammer fra leder Abdullah Öcalans “Demokratiske Nation” -projekt.

Som han siger: “Den autonome administrations vellykkede oplevelser er det, der har ført til kravet om lederens frihed, fordi de er overbevist om, at tanken om lederen Abdullah Öcalan er vejen til frihed for befolkningen i NE, Syrien og hele verden.”

Al-Shalash tilføjer: “Vi politikere står solidarisk med kampagnen, og vi vil fortsætte med at følge lederens tanker, fordi han er årsagen til selvforvaltningens succes, og fordi han er ejer af projektet om den demokratiske nation og folkenes broderskab, og fordi han inspirerer folket til at befri dem fra systemer af uretfærdighed og kolonialisme.”

Den globale kampagne “Frihed for Abdullah Öcalan, den politiske løsning på det kurdiske spørgsmål” fortsætter på kontinenterne Asien, Europa, Afrika, Sydamerika, Nordamerika og Oceanien, hvor snesevis af institutioner slutter sig til den og har udvidet sig til 31 lande rundt om i verden, herunder; Nigeria, Bangladesh, Japan, Filippinerne, Myanmar, Kenya, Sydafrika, Swaziland, Tyskland, Storbritannien, Skotland, Wales, Irland, Frankrig, Belgien, Schweiz, Italien, Sverige, Danmark, Norge, Australien, Østrig, Argentina, Spanien / Baskisk / Catalonien, Slovenien, Cypern, Grækenland, Colombia, Ecuador og Østtimor, ud over tusindvis af institutioner og personligheder fra hele Kurdistan.

Kilde:

Mohammed Al-Sheikh, 2023: Reasons for the increasing demand for physical freedom of leader Ocalan. ANHA, Hawar News Agency, November 13, 2023

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland