AANES: Tyrkiet fører en folkemordskrig!

AANES: Tyrkiet fører en folkemordskrig!

Den Demokratiske Autonome Administration for regionen Nord- og Østsyrien (AANES) har afgivet en offentlig erklæring om de seneste angreb fra den tyrkiske stat.

Udtalelsen følger:

I årevis har den tyrkiske stat ført en folkemordskrig mod befolkningen i detnordøstlige Syrien (NES), tilsidesat alle internationale love og normer og gentagne gange begået krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Disse barbariske angreb og aggressioner er ikke baseret på nogen rettigheder og tager ikke hensyn til nogen skikke eller love.

Den tyrkiske stat forfølger den brændte jords politik for at ødelægge vores region og gøre den til en grobund for konflikter, der vil vare i årtier, som det var tilfældet under Det Osmanniske Rige og de successive fascistiske regeringer i Tyrkiet. Det er Syriens nationale pligt og den moralske og humanitære forpligtelse for alle aktive kræfter i Syrien og de juridiske og humanitære organisationer og agenturer at anerkende farerne ved disse igangværende angreb på vores regioner og deres ødelæggende konsekvenser.

Denne aggression, som kvæler mulighederne for opløsning og stabilitet, er intet andet end en strategi for udslettelse og ødelæggelse. Det er rettet mod de værdier og moral, som det internationale samfund har, og underminerer sikkerheden og stabiliteten i vores regioner, som fortsætter med at bekæmpe terrorisme. Den retter sig mod Syriens enhed og suverænitet ved at angribe NES-infrastruktur og serviceinstitutioner.

Siden 12. januar 2024 har Tyrkiet udført 73 angreb. Ifølge General Administration of Oil and Hydrocarbons udførte den tyrkiske hær syv luftangreb mod oliestationer, rettet mod fem steder, som følger:

 • Al-Sawediya-stationen i Derik blev ramt af mere end 10 missiler under et luftangreb, hvilket forårsagede betydelig skade på stationen.
 • Awda-oliestationen i Tirbespiyeh-distriktet blev ramt af tre luftangreb.
 • Tafla-raffinaderiet i Derik blev udsat for to luftangreb, som forårsagede omfattende og alvorlig skade på raffinaderiet og gjorde det fuldstændig ubrugeligt.
 • Gire Beri-raffinaderiet i Tirbespiyeh-distriktet blev bombet, hvilket forårsagede omfattende skader på raffinaderiet.
 • Den tyrkiske hær bombede også varehuse til vedligeholdelse af oliefelterne og kraftværket i byen Rmelan i Derik-distriktet.

Med hensyn til understationerne udførte den tyrkiske hær syv luftangreb, ifølge energiagenturet, og de var som følger:

 • Kobani: Den tyrkiske hær udførte to razziaer på kraftværket, hvilket førte til et blackout i byen og mere end 400 landsbyer.
 • Ain Issa: Kraftværket blev bombet, hvilket førte til et blackout i centrum af distriktet, foruden mere end 250 landsbyer.
 • Amuda: Kraftværket blev bombet, hvilket resulterede i en strømafbrydelse i byen og 90 landsbyer.
 • Tirbespiyeh: Kraftværket blev bombet, hvilket forårsagede en strømafbrydelse i byen og 190 landsbyer.
 • Qamishlo: Transformatorerne og kraftværkerne blev udsat for gentagne bombninger, hvilket forårsagede strømafbrydelser i mere end 70 % af byen, foruden byens landskab.
 • Al-Darbasiyah: Transformatorstationen i distriktet blev bombet i morges, hvilket forårsagede strømafbrydelser i distriktet og det omkringliggende landskab.

Den tyrkiske hær bombede også fem kontrolposter tilhørende de interne sikkerhedsstyrker, herunder tre i Al-Jazira Canton og to i Ain Issa-distriktet, ifølge indenrigsministeriet.

Den tyrkiske hær har bombet 45 civile faciliteter og hjem i de sidste 48 timer.

De tyrkiske luftangreb efterlod seks borgere såret, to i Amuda-distriktet og fire i Darbasiyah-distriktet, ifølge data fra sundhedskommissionen.

Den tyrkiske hær bombarderede med tungt artilleri landskabet i Tal Tamr-distriktet, landskabet i byen Manbij og Al-Shahba-distriktet. Der er endnu ikke modtaget nyheder om omfanget af skaderne forårsaget af bombeangrebene.

Den tyrkiske hær bombede også syv landsbyer i Zarkan-distriktet i Al-Jazira Canton.

Vi hævder, at den tyrkiske stat ikke vil være i stand til at nå sine mål gennem disse aggressive angreb, fordi vores folks vilje og beslutsomhed, hvorfra vi henter vores styrke, er tilstrækkelig til at modarbejde alle planer og aggression rettet mod vores regioner.

Vi opfordrer vores folk i alle deres forskellige samfund til at fortsætte med at modstå den tyrkiske stats aggressive politik mod vores regioner. Vores folks reaktion har været tydelig gennem deres fortsatte forsvar mod de tyrkiske angreb og deres massive deltagelse i begravelsesceremonierne for martyrerne. Vi skal hæve niveauet for vores kamp og modstand mod de massakrer og ødelæggelser, som den tyrkiske stat begår mod vores folk og regioner.

 Vi opfordrer også alle venner rundt om i verden, selv dem, der vakler under Tyrkiets pres, til at tage et opgør med den tyrkiske angrebskrig mod kurderne i Rojava såvel som i Europa.

Kilde: kurd.se

NYHEDER Udland