Adele beskyldes for at plagiere den berømte kurdiske sanger Ahmet Kaya

Adele beskyldes for at plagiere den berømte kurdiske sanger Ahmet Kaya

En sang fra den britiske sanger Adeles seneste album “25” har skabt en storm på de sociale medier. Flere er splittede over at sangerindens melodi minder for meget om en fra den kurdiske sanger Ahmet Kaya.

Sangen “Million Years Ago,” fra Adeles første album efter en fem års pause efter hendes succesfulde “21”, har skabt opmærksomhed blandt tyrkiske og kurdiske musikelskere. Flere mener at Adeles nye hit minder meget om en gammel sang fra Ahmet Kaya “Acılara tutunmak” (Clinging to Pain).

Flere lyttere er imponerede over ligheden mellem Adeles og Kayas sang og melodi. Kaya er en kurdisk sanger, som mistede livet for 15 år siden.

Nationalister på banen

En tyrkisk mand har i protest delt et billede på Twitter af en mand, der hænger et tyrkisk flag op på sin altan og med teksten “Adele har stjålet en sang fra os”.

Kurdiske aktivister skriver, at de gerne ser Adele donere en lille procent af fortjenesten til kurdere, eller medvirke til at skabe en øget opmærksomhed på den kurdiske sag.

Kayas kone, Gülten Kaya, har udtalt, at hun ikke tror, at Adele ville stjæle en sang, skriver Turkish daily Posta. “Men hvis hun har gjort det bevidst, så vil det være tyveri,” siger Gülten Kaya.

Klik for at lytte til begge sange og afgør selv om Adele er blevet inspireret af Kaya.

KURDISK KULTUR NYHEDER